Clement: "We zullen zien wat de toekomst brengt in het verhaal van Diagne"

  T1 Philippe Clement.

  Club Brugge speelde een goede wedstrijd in Parijs en toch was er achteraf maar één gespreksonderwerp. Trainer Philippe Clement probeerde diplomatisch te blijven, maar liet ook duidelijk merken dat het intern zal stormen bij Club. Ook de spelersgroep hield het bij "interne keuken".

  Clement: "Ik ga door 5 seconden niet de rest van ons seizoen op de helling laten zetten"

  Door de manier waarop Diagne de penalty bij 1-0 opeiste, zette hij zijn aanvoerder Hans Vanaken te kijk en doorbrak hij de eenheid waarop zijn trainer altijd hamert. Clement liet zich bij rechtenhouder Proximus Sports niet verleiden tot straffe uitspraken, maar een goede verstaander had weinig nodig.

   

  "Ik ben heel duidelijk geweest in de kleedkamer. Dat is iets voor binnen de kleedkamer. Het is mijn job om dat (duidelijk zijn) te doen. Zeker en vast vandaag heeft Diagne zich niet ingeschreven in de cultuur van Club Brugge."

   

  "Hij zal wel beseffen dat hij een grote fout heeft gemaakt. We zullen zien wat de verdere toekomst zal brengen in dit verhaal. Of Vanaken meer had moeten aandringen? Ik kan alleen herhalen dat dit zaken zijn om in in de kleedkamer op te lossen en niet via de media. Ik zal dat wel met individuele spelers bespreken."

   

  De goede prestatie van Club Brugge dreigt de volgende dagen overschaduwd te worden door het incident. En wie zal zich over enkele jaren nog iets anders herinneren dan de 1-0?

   

  "Dat zou heel spijtig en fout zijn. We zijn ook niet de eerste ploeg waarbij dit gebeurt. Ik heb het al op verschillende plaatsen gezien, maar dit krijgt meer aandacht omdat men er vanuit gaat dat de penalty van Vanaken binnen zou zijn gegaan."

   

  "Dat is niet elke keer zo. Oké, meestal wel. Hans had de penalty moeten zetten, dat is duidelijk. Maar ik ga door vijf seconden ook niet de rest van ons seizoen op de helling laten zetten."

  Ik ben heel duidelijk geweest in de kleedkamer. Dat is iets voor binnen de kleedkamer. Zeker en vast vandaag heeft Diagne zich niet ingeschreven in de cultuur van Club Brugge.

  Philippe Clement

  Mignolet: "Je moet dit niet in de media aanhalen"

  Ook in de spelersgroep lieten ze het achterste van hun tong niet zien. “Ik ben een ervaren speler en ik heb al heel wat meegemaakt”, vertelde Simon Mignolet. “Dankzij mijn ervaring weet ik ook dat je deze zaken niet in de media moet aanhalen.”

   

  “Je moet er morgen over spreken. Dat moet niet hier gebeuren. Dat gebeurt morgen rustig met de coach.”

   

  “Dat er toch een hiërarchie is in onze kleedkamer? Dat is logisch. Maar jullie weten ook dat het een moeilijk onderwerp is om over te praten. Het is belangrijk om het intern te houden.”

   

  Emmanuel Dennis gebaarde ook al van krommenaas. “Dit is voetbal en dit kan gebeuren. Iedereen kan trappen en missen. Je weet pas dat je scoort als de bal in doel ligt.”

   

  “Of ik boos ben op Diagne? Neen, neen. Waarom? Iedereen kan missen”, herhaalde de spits meermaals. “Ik kan niet boos zijn op mijn ploegmaat.”

  Rits: "Het was geen leuk gevoel in de kleedkamer"

  “Dit is absoluut een gemiste kans”, baalde Mats Rits. “Dit is heel teleurstellend. Bijna alles klopte, op een doelpunt en puntje na.”

   

  “Die penalty? Iedereen kan missen, maar dit is zeker een gemiste kans. Dat spreekt voor zich. Het is heel jammer en we zullen er over praten. We hoopten op meer en we verdienden meer, maar we kunnen er nu niets meer aan veranderen.”

   

  “We moeten nu eerst de teleurstelling laten zakken en dan zullen we er wel over praten, maar dat is interne keuken. Het was geen leuk gevoel in de kleedkamer, maar het is niet het juiste moment om er een goed gesprek over te hebben.”