KBC werkt niet meer samen met Lommel: "Continuïteit vormt geen enkel probleem"

  Peter Maes is de trainer van Lommel.

  De bank KBC zet de samenwerking met tweedeklasser Lommel stop. Het Belang van Limburg berichtte vanochtend over de breuk en de club uit 1B heeft het nieuws bevestigd. "Maar we kunnen terugvallen op een aantal bankinstanties die wel geloven in onze werking", sust Lommel.

  Verschillende voetbalclubs in ons land ondervinden problemen met hun rekeningen bij banken, die de rekeningen blokkeren of schrappen.

   

  Het vertrouwen van de bankensector in het voetbal lijkt zoek. Zo zouden banken mee aansprakelijk gesteld kunnen worden voor dubieuze geldstromen en andere witwaspraktijken. Ook de buitenlandse aandeelhouders in heel wat clubs zouden voor vragen zorgen bij de bankensector. 

   

  Verschillende banken zijn extra waakzaam en grijpen proactief in. Ook bij Lommel vindt een verschuiving plaats. KBC heeft de samenwerking met de club uit 1B stopgezet.

   

   "Lommel SK wil benadrukken dat de continuïteit geen enkel probleem vormt, aangezien onze club kan terugvallen op een aantal bankinstanties die wel geloven in onze werking", klinkt het in een persmededeling.

   

  "Groen-wit wenst de professionalisering van de club verder te zetten en wil daarbij zijn uitmuntende jeugdwerking blijvend verbeteren, haar engagement ten aanzien van de gemeenschap opnemen en het beste zakelijke platform uit de regio bieden om sportieve stappen vooruit te kunnen zetten."