Boze Conte hekelt clubleiding na verlies: "Dat zij eens komen uitleggen dat mijn kern te klein is"

  Antonio Conte vindt dat zijn kern te klein is om te kunnen wedijveren in én de Champions League én de Serie A.

  Nadat hij zijn ploeg een 0-2-voorsprong uit handen had zien geven in Dortmund, haalde een boze Inter-coach Antonio Conte hard uit naar zijn clubbestuur. "Er zijn belangrijke fouten gemaakt op planningsniveau", herhaalde hij dat zijn kern te klein is en te onervaren om op 2 fronten te strijden.

  Drie punten bij de rust, 0 punten op het eind: Inter tuimelde van de hemel naar de hel in Duitsland. Toen hij dat moest uitleggen voor de tv-camera's schoot dat in het verkeerde keelgat bij de flamboyante Conte. Hij suggereerde dat de clubleiders eens zelf voor de camera's zouden moeten verschijnen.

   

  "Want er zijn belangrijke fouten gemaakt op planningsniveau. We kunnen niet én de Champions League én de Serie A spelen met zo'n kleine kern", fulmineerde Conte. "Ik ben het beu om telkens dezelfde dingen te zeggen, misschien moeten zij maar eens naar hier komen en eens iets zeggen. Ik hoop dat dit helpt om hen enkele zaken te doen inzien." De clubleiding reageerde niet meteen op de woorden van de coach.

   

  Conte gaf toe dat hij klonk als een plaat die bleef hangen, omdat hij weer klaagde over de volle kalender en hij andermaal toelichtte dat Inter nog altijd aan een nieuw team aan het bouwen is. "Ze zeggen me dat ik meer moet lachen op tv. Maar ik moet altijd maar dezelfde dingen herhalen: over het groeiproces, over stap per stap gaan."

   

  "Mijn spelers geven alles. Ik kan niet meer van hen vragen", loofde Conte, waarna hij toch ook hun gebrek aan ervaring aanhaalde. "We praten over spelers die - op Diego Godin na - niets hebben gewonnen. Op wie rekenen we? Barella, die van Cagliari komt? Of Sensi van Sassuolo?"

  "Goeie positie in Serie A mag onze problemen niet doen vergeten"

  Toen Conte bij Juventus trainde, had hij dezelfde klachten. Hij won 3 titels op een rij in Turijn, maar had het lastig in de Champions League. Zijn quote dat je "met een briefje van 10 euro niet kan eten in een restaurant van 100 euro" is berucht.

   

  De commentaren van Conte doen wellicht hier en daar de wenkbrauwen fronsen, want hij mocht 150 miljoen euro uitgeven voor transfers in de zomermercato, waarvan ongeveer de helft voor Romelu Lukaku. Toch liet de Italiaanse club ook heel wat sterkhouders vertrekken, zoals Mauro Icardi, 5 jaar op een rij clubtopschutter, en Radja Nainggolan.

   

  Inter, dat gerund wordt door Chinezen, won geen trofee meer sinds 2011. Het staat tweede in de Serie A op 1 punt van leider Juventus. De nederlaag in Dortmund brengt hen op de derde plaats in Groep F, 4 punten achter Barcelona en 3 punten achter Dortmund. "We moeten bescheiden blijven", besloot Conte. "Onze positie in Italië mag ons niet toelaten onze problemen te vergeten."