"Of dit een prestatie voor de coach was? Dat kan ik moeilijk inschatten"

  Dimitri de Condé.

  In de competitie ging KRC Genk nog roemloos onderuit tegen Eupen (2-0). Tegen Liverpool moest het een pak beter, dat zei ook sportief directeur Dimitri de Condé.  "Iedereen moet zich maar eens in vraag stellen, maar laat ons positief blijven na wat we gisteren gezien hebben."

  "Ik verwijt de jongens hun vorige prestaties"

  KRC Genk heeft in zijn Champions League-duel tegen Liverpool weer van zich laten horen. Het verloor evenwel met 2-1, maar de jongens van coach Mazzu mochten toch terugblikken op een goede prestatie. Daar is ook Dimitri de Condé het mee eens in een gesprek met Sporza.

   

  "Ik denk dat we een goed Genk gezien hebben in heel moeilijke omstandigheden tegen een heel sterke ploeg", vertelt De Condé. "We hebben een goed collectief gezien en toonden weer waarvoor we staan. Het is een jonge ploeg. De jongste ploeg uit de Champions League. Dit gevoel moeten we nu meenemen naar de wedstrijd van zondag tegen KAA Gent, die nog belangrijker is. De JPL blijft belangrijker dan de CL."

   

  Nu gaan er her en der stemmetjes op: was dit een prestatie om het vel van de trainer te redden of wilden de spelers zich gewoon tonen? "Dat kan ik niet inschatten. Maar zo zie je wel wat er eigenlijk mogelijk is met deze kern. Ik verwijt het de jongens ook wel. Ze moeten zichzelf in vraag stellen en zich focussen op 1 wedstrijd. Op lange termijn moet je niet denken als speler in het voetbal."

  Sander Berge een akkoord met een andere club? Dat klopt niet. Ik heb het ook in de media vernomen, maar dat klopt dus niet. We zijn helemaal niet in onderhandeling. 

  Dimitri de Condé

  "Willen Sander Berge tot de zomer in Genk houden"

  De Condé draagt het Genk-DNA nauw aan het hart. "Telkens we het veld verlaten, moeten de supporters denken: "dit is KRC Genk en dit is waarvoor we willen staan. Ze hebben geknokt en er staat een ploeg." De laatste weken was dat wat weg, misschien door de Champions League. Iedereen moet zich maar eens in vraag stellen, maar laat ons positief blijven na wat we gisteren gezien hebben."

   

  Genk koos gisteren ook voor een systeem met 5 man achterin. "Dat is wel iets wat onze ploeg ligt. Dat zag je al vanaf de eerste minuut", legt De Condé uit. "Als er andere keuzes gemaakt worden omdat het zoeken is naar nieuwe systemen, is dat ook omdat onze flanken het niet goed gedaan hebben de laatste weken. Ze moeten maar allemaal knokken voor hun plaats."

   

  Gisteren deed het verhaal de ronde dat middenvelder Sander Berge een akkoord zou hebben met een andere, buitenlandse club. "Dat klopt niet. Ik heb het ook in de media vernomen, maar dat klopt dus niet. We zijn helemaal niet in onderhandeling. Maar we zijn wel realistisch genoeg om te weten dat het kan komen. Met zijn potentieel, hij heeft een fantastische naam in het voetbalmilieu. Maar we willen hem zeker tot de zomer houden."

  Bekijk het volledige interview met De Condé