Ajax-speler Veltman na Chelsea: "We zijn 100 procent genaaid"

  Consternatie bij Ajax na de uitsluiting van Blind en Veltman.

  Ajax heeft na een knotsgek Champions League-duel, gekruid met 8 doelpunten en 2 rode kaarten, vrede moeten nemen met een punt op Chelsea. De Amsterdammers gaven in het laatste halfuur met zijn negenen een 1-4-bonus uit handen en keken daarvoor na afloop nadrukkelijk in de richting van de scheidsrechter.

  Na een uur voetballen was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, dat de zege al kon ruiken met de 1-4 op het bord. Maar enkele omstreden fases deden de wedstrijd helemaal kantelen. Enkele minuten na de 2-4 van Chelsea kregen Blind én Veltman in dezelfde fase rood en met twee mannetjes meer sleepte de thuisploeg nog een punt uit het vuur. Ajax voelde zich na afloop flink bekocht.

   

  "Eén moment zet de hele wedstrijd op zijn kop. In Amsterdam zat de arbitrage er al naast en nu weer. Onrechtvaardig", zuchtte Ajax-coach Erik ten Hag voor de camera's van de Nederlandse televisie.

   

  "Ik heb gezien dat er eerst een overtreding gemaakt werd op Blind, vóór zijn tackle waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. En bij die penaltyfase denk ik dat Veltman zijn handen keurig langs zijn lichaam had. Hij kan er zijn hand moeilijk afhakken. Zulke momenten moet de VAR toch ook zien?"

   

  "Ik ben heel teleurgesteld, maar ook trots over de manier waarop we gevoetbald hebben, met zijn elven en ook met zijn negenen. Toch had de situatie in de groep heel anders kunnen zijn. Bovendien zijn we wel heel zwaar gestraft, met twee geschorsten voor de volgende wedstrijd."

  Erik ten Hag

  Veltman: "Het is een schande"

  Terwijl coach Erik ten Hag nog behoorlijk diplomatisch bleef in zijn reactie, wond Joël Veltman er bij Veronica geen doekjes om. "We zijn 100 procent genaaid. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", reageerde de verdediger.

   

  "Ik hield mijn arm gewoon goed langs mijn lichaam. Van de scheidsrechter (de Italiaan Gianluca Rocchi, red) had ik vooraf meegekregen dat dit gewoon kan. En als hij dan toch een penalty wil geven, wat ik helemaal niet begreep, dan nog is het geen geel. Het is een schande."

  Vol ongeloof druipt Joël Veltman af na zijn tweede gele kaart.

  1. 45' - Geel - César Azpilicueta
  2. 42' - Geel - Fikayo Tomori
  3. 35' - Own goal - Kepa Arrizabalaga (1 - 3)
  4. 33' - Geel - Daley Blind
  5. 31' - Geel - Joël Veltman
  6. 20' - Doelpunt - Quincy Promes (1 - 2)
  7. 4' - Doelpunt strafschop - Jorginho (1 - 1)
  8. 2' - Own goal - Tammy Abraham (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Mateo Kovacic door Michy Batshuayi
  2. 74' - Doelpunt - Reece James (4 - 4)
  3. 72' - Verv. Hakim Ziyech door Edson Álvarez
  4. 72' - Verv. David Neres door Perr Schuurs
  5. 71' - Doelpunt strafschop - Jorginho (3 - 4)
  6. 69' - Geel 2 - Joël Veltman
  7. 68' - Geel 2 - Daley Blind
  8. 63' - Doelpunt - César Azpilicueta (2 - 4)
  9. 62' - Geel - Quincy Promes
  10. 60' - Verv. Mason Mount door Callum Hudson-Odoi
  11. 55' - Doelpunt - Donny van de Beek (1 - 4)