RC Genk tapt moed: "We hebben getoond dat we een hele sterke groep hebben"

  Genk beleefde geenszins een afgang in Engeland.

  Racing Genk was met veel twijfels afgezakt naar Engeland, maar legde op Anfield een bemoedigende prestatie op de mat. "Er zat misschien iets meer in", vertelde middenvelder Bryan Heynen. "Dit geeft iedereen een goed gevoel", weet Casper De Norre.

  Heynen: "We moeten in onszelf geloven"

  Racing Genk verloor met 2-1 op het veld van Liverpool. "Met welke gevoelens ik hier nu sta? Een beetje dubbel", antwoordde middenvelder Bryan Heynen.

   

  "Er zat misschien iets meer in, een gelijkspel. Het eerste doelpunt hebben we misschien iets te makkelijk weggegeven."

   

  "We verliezen, maar we mogen trots zijn met wat we op het veld hebben gebracht. Het was niet altijd even simpel en we hebben moeten knokken, maar ons blok stond goed."

   

  "We waren begonnen met de instelling om er het beste van te maken. Je voelt dan dat er mogelijkheden zijn, maar het is jammer dat we de kansen niet konden verzilveren."

   

  Na de dreun in Eupen is dit wel een duwtje in de rug. "We moeten in onszelf geloven. We hebben getoond dat we een heel sterke groep hebben. Als we zo voortdoen, dan moeten er betere wedstrijden komen."

  De Norre: "We willen voor de coach vechten"

  “We zijn trots op hoe we ons hebben gepresenteerd”, vertelde Casper De Norre na de wedstrijd. “Dit is fijn en geeft vertrouwen voor de toekomst.”

   

  “Ik had het hier misschien iets lastiger verwacht, maar we weten ook dat Liverpool zondag een belangrijke match tegen City speelt. Misschien speelden ze niet vol door. Maar we hebben het hen moeilijk gemaakt met onze organisatie.”

   

  “Voor iedereen is dit een goed gevoel. We zijn overgeschakeld naar een nieuw systeem en het draaide goed. Dat is ook de verdienste van de trainer."

   

  "We staan nog altijd achter de coach en we willen voor hem vechten. Dat hebben we hier gedaan en hopelijk kunnen we zondag die lijn doortrekken.”

  Mazzu: "We hadden een punt kunnen pakken"

  • Doelpuntenmaker Aly Samatta: "Ik verlaat Liverpool met gemengde gevoelens. We verliezen met 2-1 van een sterke tegenstander. Slecht is dat niet, zeker niet omdat we een goede wedstrijd achter de rug hebben, maar het blijft wel een nederlaag. Het was wel mooi om te scoren natuurlijk. Die goal gaf ons ook moed tijdens de rust. Deze match zorgt alvast voor vertrouwen naar komend weekend toe."
  • Coach Felice Mazzu: "In competitiewedstrijden tegen Sheffield en Manchester United hadden we gemerkt dat Liverpool het moeilijk heeft tegen een 5-mansdefensie, daarom zijn we met een gelijkaardig plan aan de match begonnen. We hadden een punt kunnen pakken, Heynen en Maehle waren er dichtbij. Dat had de groep ook verdiend, we hebben een intelligente match gespeeld. Zondag moeten we winnen van Gent. Ook daar zullen we een plan voor opstellen."