Phoenix-guard Booker smeert Philadelphia eerste seizoensverlies aan

  Devin Booker (l) maakte zijn 6.000e NBA-punt, hij is de op 7 na jongste die daarin slaagt.

  Het is gebeurd: Philadelphia is als laatste team een eerste keer onderuitgegaan in de nieuwe NBA-competitie. Phoenix was de killer met dienst, met dank aan de 40 punten van Devin Booker: 114-109. En de jarige rookie Eric Paschall bezorgde een gedecimeerd Golden State een eerste thuissucces.

  Philadelphia moest het zonder vedette Joel Embiid doen, die zijn laatste van 2 schorsingsdagen uitzat na een relletje met Minnesota-center Karl-Anthony Towns vorige woensdag.

   

  Wat Al Horford (32 punten, waaronder 5 driepunters), Tobias Harris (24 punten, 10 rebounds) en Embiids vervanger Furkan Korkmaz (20 punten) ook probeerden, ze moesten het hoofd buigen tegen de 40 punten van Devin Booker, die na de rust vanuit alle hoeken scoorde.

   

  De guard van de Suns werd een handje geholpen door Ricky Rubio, goed voor 21 punten en 10 assists.

   

  Korkmaz, die afgelopen weekend met een driepunter in de slotseconde Portland alsnog nekte, leek met een nieuwe driepunter op 3 seconden van het einde de 76ers nog in leven te houden. Maar na een fout zette Rubio zijn 2 vrijworpen om, de zege was binnen.

   

  Voor Phoenix was het de 5e zege in 7 wedstrijden, dat is de beste start sinds het seizoen 2013-2014. "De fans krijgen wat ze wensen. Een team dat hard werkt en elke avond tot het gaatje gaat. Het is fijn om de energie te voelen", reageerde Booker, die de op 7 na jongste NBA-speler met 6.000 punten werd. En dat voor een jongen die vorige week 23 jaar werd.

  Booker is on fire:

  Door blessures geteisterde kampioen wint nog eens

  In de Western Conference kon de krasselende kampioen Golden State zijn tweede zege in 7 duels vieren, zijn eerste succes nog maar in eigen huis. Rookie Eric Passchal was de matchwinnaar met 36 punten en 13 rebounds bij de 127-118 tegen Portland. Daarmee bezorgde hij zichzelf een geweldig cadeau op de dag van zijn 23e verjaardag. Bij de bezoekers was Damian Lillard goed voor 39 punten.

   

  De ziekenboeg van Golden State is indrukwekkend: Met Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green en D'Angelo Russel ontbraken de sleutelspelers van vorig seizoen.