(Bijna) On top of the world! Belgian Tornados razen de Everest op voor het goede doel

  De Belgische estafettemannen van de 4x400m hebben voor SOS Kinderdorpen een opvallende actie op poten gezet. De broers Borlée en co klommen naar het basiskamp van de Mount Everest om geld in te zamelen voor het goede doel.

  De Belgian Tornados zijn volop bezig met hun voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daar willen ze net als op het afgelopen WK atletiek vol voor een medaille gaan op de 4x400m.

   

  Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Julien Watrin, Jonathan Sacoor en hun coach Jacques Borlée vertoefden de voorbije weken in Nepal, waar ze vandaag het basiskamp (5.364m) van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, bereikten na een tocht van meer dan tien dagen door het adembenemende Himalayagebergte.

   

  De Tornados deden dat voor SOS Kinderdorpen, het goede doel waar Jacques Borlée sinds 2013 peter van is.

  De indrukwekkende beelden van de tocht: