Mijlpalen voor bondscoach Serneels en Red Flame Cayman tegen Litouwen

  De Belgische voetbalvrouwen moeten volgende week dinsdag aan de bak tegen Litouwen in hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2021. Voor de start van die match worden bondscoach Ives Serneels en Red Flame Janice Cayman in de bloemetjes gezet.

  Zo viert Serneels zijn 100e interland als coach van de Red Flames, terwijl Cayman dan weer haar 100e cap zal vieren. "Ik ben heel trots dat ik die unieke kaap van 100 caps kan ronden, al denk ik dat er nog enkele meisjes in de nabije toekomst snel zullen volgen", zegt Cayman.

   

  "Elke keer als ik het nationale truitje aantrek, bezorgt me dat een gevoel van fierheid dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. Ik draai al bij de nationale ploeg mee sinds 2007, maar mijn mooiste moment ligt niet zo ver in het verleden want dat is onze overwinning tegen Noorwegen tijdens het EK 2017 in Nederland. Het feestje achteraf met de massaal
  aanwezige supporters blijft onvergetelijk."

  "Kunnen groeien als coach en mens hier"

  Serneels van zijn kant kan ook niet geloven dat hij de kaap van de 100 zal ronden.  "Het is eigenlijk moeilijk te geloven dat ik dit team al 100 wedstrijden geleid heb. Zo snel is het gegaan", onderstreept de bondscoach van de Red Flames.

   

  "Het is een stimulans om nog beter te worden als coach en een moment waarbij ik dankbaar wil zijn voor iedereen, en mijn stafleden in het bijzonder, die me heel deze periode gesteund hebben. Dankzij hen ben ik kunnen groeien als coach en als mens. Tijdens de wedstrijd zelf ligt de focus natuurlijk op het sportieve want we willen echt deze 2 komende wedstrijden winnend afsluiten zodat we met het maximum van de punten op kop blijven in onze EK-kwalificatiegroep."

  Foutloze start

  Nog voor de match van dinsdag tegen Litouwen moeten de Red Flames ook aanstaande vrijdag aan de bak in de EK-kwalificatiecampagne. Dan trekt de nationale ploeg naar Kroatië. De Red Flames begonnen hun EK-parcours foutloos met 2 zeges. België opende in september met een vlotte 6-1 zege tegen Kroatië, waarna de Flames eerder deze maand ook de volle buit in Roemenië pakten (0-1).

   

  Serneels zal het wel vrijdag en volgende week dinsdag moeten doen zonder spits Ella Van Kerkhoven en verdediger Heleen Jaques. Zij zien de 2 duels door de neus geboord vanwege blessures. Serneels haalde middenvelder Lenie Onzia als (enige) vervangster bij zijn selectie.