Keisse: "Cavendish komt donderdag al naar Gent: hij is gemotiveerd"

  Cavendish en Keisse worden herenigd in Gent.

  16 deelnames en 7 eindzeges: Iljo Keisse (36) is volgende week weer een van de blikvangers in de Zesdaagse van Gent. De renner van Deceuninck-Quick Step zal zich met Mark Cavendish uitleven op de piste. "Gent heeft altijd een speciaal plaatsje gehad in zijn hart", zegt Keisse, die nog niet aan stoppen denkt.

  "Ik ben nu zeker geen topfavoriet"

  "Er zijn jaren geweest waarin ik absoluut de topfavoriet was", zegt Iljo Keisse, "maar dat ben ik nu zeker niet. Ik ben een van de kandidaten die kunnen meedoen voor het podium of winst, als alles goed zit. Dat heb ik vorig jaar met Elia Viviani nog bewezen."

   

  "Maar je moet afwachten hoe je conditie is en hoe goed je ploegmaat is. Het is een eer om hier met Mark Cavendish te rijden, een grote naam en een goeie kameraad. Het is plezant om met hem te koersen, maar het is altijd afwachten hoe hij hier aankomt."

   

  Met de motivatie van Cav lijkt het alvast snor te zitten. "Gent heeft altijd een speciaal plaatsje gehad in zijn hart. Hij heeft zelf gevraagd om hier te rijden en met mij."

   

  "In Londen (eind oktober) was hij enkel bezig met Gent, terwijl Londen toch zijn thuiszesdaagse is. Hij komt donderdagavond al naar hier, erg vroeg. Hij wil nog enkele dagen samen trainen en dat wijst erop dat hij gemotiveerd is."

   

  Wie zijn dan de grootste concurrenten? "De Ketele-Ghys en de wereldkampioenen Kluge-Reinhardt. Zij zouden op papier de beste conditie moeten hebben en ze hebben ook veel ervaring. Ze kennen elkaar door en door. Maar ik houd ook Van Schip met Havik in de gaten."

  Iljo Keisse vorig jaar in de Gentse zesdaagse.

  "De nummers tegen de tijd zijn dooddoeners"

  Iljo Keisse wordt eind dit jaar 37 jaar en moet het dus opnemen tegen heel wat jonge veulens. "Ik ben nog jong van geest, maar dat helpt niet in een zesdaagse", lacht de knecht van Deceuninck-Quick Step.

   

  "Jonge en vinnige renners zijn sowieso in het voordeel. Op mijn leeftijd zijn de nummers tegen de tijd de dooddoeners. Daar kan ik me echt stuk rijden. Ik zou dan liever in mijn kot blijven en de punten laten passeren om die dan op andere momenten in te halen, maar dat mag helaas niet."

   

  Denkt Keisse overigens stilaan na over zijn afscheid van de Gentse winterfeesten en de wielersport? "Ik word gedwongen om er aan te denken, want ik krijg er steeds meer vragen over. Maar ik doe het nog graag en dat is het belangrijkste."

   

  "Ik heb een heel slecht seizoen gehad met veel pech en valpartijen. Het was een jaar om snel te vergeten, maar ik blijf het graag doen en heb geen problemen om me te motiveren voor trainingen."

   

  "Anderzijds heb ik ook geen zin om door te gaan tot een niveau waarvan ik niet meer tevreden zou zijn. Ik zal het niet onnodig rekken, maar ik zit nog altijd bij de sterkste ploeg ter wereld in het werk dat ik graag doe."

  Ik heb een heel slecht seizoen gehad met veel pech en valpartijen. Het was een jaar om snel te vergeten, maar ik blijf het graag doen en heb geen problemen om me te motiveren voor trainingen.

  Iljo Keisse