De Buyst: "Ik wil supergraag nog eens winnen in Gent"

  Jasper De Buyst vormt weer een koppel met Tosh Van der Sande.

  In 2013 en 2014 zette Jasper De Buyst (25) zijn naam op de erelijst van de Gentse zesdaagse. Met Lotto-Soudal-ploegmaat Tosh Van der Sande wil hij daar graag een derde eindzege aan toevoegen. "Maar De Ketele-Ghys is de te kloppen ploeg."

  "Ik ben tevreden over mijn gevoel"

  "Dit is een evenement dat leeft. Je merkt het aan alles: je wordt er over aangesproken en dat doet je meer zin krijgen", vertelt Jasper De Buyst over de Zesdaagse van Gent (12-17 november).

   

  "Ik heb iets anders dan vorig jaar gewerkt: ik ben vroeger met mijn wegseizoen gestopt, heb minder lang gerust en heb meer getraind dan vorig seizoen."

   

  "Wat mijn gevoel dan zegt? Het doel was om mijn conditie van het najaar niet te laten verdwijnen. Ik denk dat dat gelukt is. Ik ben tevreden over mijn gevoel, maar het blijft training en geen competitie."

   

  "Er zijn sowieso 4 à 5 gevestigde koppels die zullen strijden voor de overwinning. De Ketele en Ghys zijn de gevestigde waarde. Zij hebben geen vraagtekens zoals wij. Dit is hun grote moment. Zij zijn de te kloppen ploeg."

  "Ik weet hoe prestigieus winnen hier is"

  Jasper De Buyst was al twee keer de sterkste in Gent. "Het is al even geleden en dat gevoel ebt weg, maar ik zou hier supergraag nog eens winnen. Ik weet hoe prestigieus dat is."

   

  "Gent is zowat het enige evenement op de winterkalender dat echt aanspreekt. Het is een unieke piste met een uniek publiek. De grote luxe is dat er ook heel veel Belgische toppers zijn, terwijl je in het buitenland vaak maar een paar goeie thuisrijders hebt."