Clement: "PSG tegen Dijon? Ze hadden 20 keer kunnen scoren"

  Philippe Clement straalde vertrouwen uit op zijn perspraatje.

  Na de 0-5 van twee weken geleden in Jan Breydel is Club Brugge op zijn hoede voor het nieuwe duel tegen PSG. Al is dat relatief, want coach Philippe Clement wil zich niet als een angstig diertje presenteren. "Als er vrees zou zijn voor een monsterscore, dan kunnen we beter thuisblijven."

  "We hebben nog 2 matchen om te stunten"

  "We wisten bij de loting dat de 4 matchen tegen Real Madrid en PSG buiten categorie zouden zijn", begon Philippe Clement zijn gesprekje met de journalisten. "We moeten realistisch zijn. Het gelijkspel in Madrid was een stunt en we hebben nog 2 matchen om te stunten."

   

  "Ik schat PSG ook hoger in dan Real. Dat bewijzen ze week na week. Je kunt nu wel zeggen dat ze vrijdag tegen Dijon verloren hebben, maar ze hadden er 20 keer kunnen scoren. Het was net niet en dat kan gebeuren. Ik had het liever morgen gezien, maar gewoonlijk gebeurt dat niet 2 matchen op een rij."

   

  Clement benadrukte in zijn persconferentie meermaals hoe de 0-5 een vertekend resultaat is. "We hebben het PSG een uur moeilijk gemaakt. Ik hoop dat we lessen uit onze fouten geleerd hebben en dat we nu 90 minuten een hoog niveau kunnen halen. We weten dat we niet het niveau van PSG halen. Dat is normaal, want dat is een andere wereld. Maar we willen het maximum uit onze kwaliteiten halen."

   

  "PSG is momenteel een van de beste 3 ploegen in Europa. Of ze de Champions League kunnen winnen? Dan moet je ook top zijn in april en mei, maar ze zullen ver geraken. Real heeft ook veel sterren, maar dit is nog meer een ploeg, een geheel dat tactisch sterker staat."

  Je kunt nu wel zeggen dat ze vrijdag tegen Dijon verloren hebben, maar ze hadden er 20 keer kunnen scoren. Het was net niet en dat kan gebeuren. Ik had het liever morgen gezien, maar gewoonlijk gebeurt dat niet 2 matchen op een rij.

  Philippe Clement

  "Ze komen van alle kanten"

  De inbreng van Kylian Mbappé na een uurtje bepaalde de heenmatch in Brugge. De Franse invaller peuzelde Club toen met huid en haar op. Vreest Clement een monsterscore als Mbappé deze keer aan de aftrap staat?

   

  "Dan heb je weer het verhaal van het halflege glas. Als die vrees er is, dan kunnen we beter thuisblijven. We zullen niet met 10 spelers in onze zestien staan. We proberen zelf goals te maken, maar ik heb geen glazen bol voor het resultaat."

   

  "Ik denk niet dat ik PSG-coach Tuchel vorige keer verrast heb, maar we hebben hen wel een uur gekieteld. En we hoeven ook niet te focussen op Mbappé. Als je alleen met hem bezig bent, dan verschijnen Icardi, Di Maria en Cavani."

   

  "Je moet een plan maken voor die hele ploeg. Ze komen van alle kanten. Dat is wat onze tegenstanders in België ook over ons zeggen op ons niveau."