Ga naar de inhoud

meest recent

Niet Ibrahimovic, wel Vela is (duidelijk) verkozen tot MVP van de MLS

 ma 4 november 2019 23:18
Carlos Vela schitterde dit seizoen bij Los Angeles FC.

Carlos Vela is de beste speler van de MLS, de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. De Mexicaan van Los Angeles FC, die 36 keer scoorde in 2019, kreeg meer stemmen dan Zlatan Ibrahimovic.

Dat Carlos Vela (30) de trofee van MVP in de MLS in de wacht sleept, is geen verrassing. De aanvaller van Los Angeles FC was de beste schutter in de reguliere competitie met 34 goals.

 

Hij dikte zijn totaal in de play-offs nog eens aan met 2 goals, maar de finale van de competitie bereikte hij net niet. Zijn team werd uitgeschakeld door Seattle Sounders, dat dit weekend Toronto FC in de ogen kijkt in de titelfinale.

 

Vela, een ex-speler van onder meer Arsenal en Sociedad, is de eerste Mexicaan die met de award gaat lopen. Hij kreeg in het referendum - waar spelers, trainers en journalisten mochten oordelen - 69,6 procent van de stemmen.

 

Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy, 14,11 procent) en Josef Martinez (Atlanta United, 6,97 procent) vervolledigden het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.