Mazzu: "Ik besef dat dit een belangrijk moment is, maar ik voel de druk niet"

  Racing Genk heeft 1 op 9 na 3 speeldagen.

  Met het mes op de keel is Racing Genk afgereisd naar Engeland. Vooral de druk op coach Felice Mazzu is de voorbije dagen alleen maar toegenomen. De Genkse T1 blijft rustig: "Ik weet dat de resultaten en het spel niet goed zijn, maar ik blijf werken zoals de voorbije weken en maanden."

  "We spelen misschien wel tegen de beste ploeg ter wereld"

  Felice Mazzu staat voor een cruciale week. "Ja, het is een belangrijke match en een belangrijk moment. Dat besef ik", vertelde de T1 van Genk op zijn perspraatje. "Maar ik voel de druk niet."

   

  "Ik weet dat de resultaten niet goed zijn en dat het spel niet zo goed is. Maar ik blijf werken zoals in het begin van het seizoen. Ik ben rustig."

   

  "We spelen tegen misschien wel de beste ploeg ter wereld. Ik ben zeker dat op mentaal vlak het anders zal zijn voor de spelers dan tegen Eupen. Hopelijk is dat ook zo voor de coach."

   

  "Dit is een moment waar je moet van genieten, maar niet om hier foto's te nemen of om andere dingen te doen. Je moet genieten op het veld en zo goed mogelijk spelen. Dit is een grote match en dat maak je als speler misschien maar één keer mee."

  Mazzu en Genk verloren zaterdag in Eupen.

  "Ik kan niet zeggen dat ik ontgoocheld ben"

  Felice Mazzu werd bestookt met vragen over zijn positie en de Genkse crisis. Is hij ontgoocheld in zijn spelersgroep? "Neen", klonk het stellig.

   

  "Ik kan niet zeggen dat ik ontgoocheld ben. Ik ben niet gelukkig met hoe we spelen, maar dat is ook mijn verantwoordelijkheid. Ik probeer mezelf en mijn spelers te verbeteren."

   

  "Als kampioen weet je dat je veel goeie spelers hebt en dat je hen niet allemaal kunt houden. Dat is de normale gang van zaken. Maar dat is geen excuus voor mij."

   

  "In het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met de samenstelling van de kern. Als het moeilijk gaat, moet ik dat ook blijven doen. We moeten gewoon keihard werken."