Everton: "Gomes wordt vandaag geopereerd voor enkelbreuk"

  " "

  Son probeert een bal te halen die hij niet meer kan halen, Gomes komt slecht neer.

  Niet de 1-1 in Everton-Tottenham hield de voetbalvolgers bezig, wel de ernst van de blessure van de onfortuinlijke André Gomes. De Everton-man blesseerde zich zwaar aan zijn enkel na een tackle van Tottenham-spits Son. Everton kwam na middernacht met een update: de Portugees liep een verplaatste breuk op van zijn rechterenkel. Hij gaat vandaag onder het mes.

  De beelden gingen de wereld rond. Son probeerde met een gevaarlijke tackle Gomes nog de bal te ontfutselen. De Portugese middenvelder kwam slecht neer, de spelers rondom hem grepen zich naar de haren. Son barstte in tranen uit en werd het veld uitgestuurd.

   

  Everton maakte nog laat in de extra tijd de gelijkmaker, niet meer dan een kleine troost. Iedereen was met zijn gedachten bij Gomes, die voor een maandenlange revalidatie staat.


  Na de match kwam Everton met een update van de blessure. "André werd meteen met een ambulance naar het Aintree Hospital gevoerd begeleid door leden van onze medische staf. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een verplaatste breuk heeft van zijn rechterenkel. Gomes zal vandaag een operatie ondergaan."

  Bekijk de beelden:

  Veel steun voor Gomes, maar ook voor Son

  Everton gaf geen periode van onbeschikbaarheid mee, maar coach Marco Silva rekent op een volledig herstel: "Dit is een moeilijk moment voor de kleedkamer. We geven André en zijn familie alle steun die nodig is. Hij is ernstig geblesseerd, maar ik ben er 100 procent zeker van dat André hier sterker uitkomt als voetballer én als mens. Want hij is een fantastische kerel en een fantastische professional."

   

  Tottenham-coach Mauricio Pochettino viel zijn collega bij: "We vinden het allemaal spijtig voor André. Ik wens hem en zijn familie het allerbeste. Dit is een moeilijk moment en - in naam van de Spurs - kan ik zeggen dat we in onze gedachten bij hem zijn."

   

  Maar ook voor Son - de vriendelijkheid in persoon en helemaal van slag - is er veel steun. De Zuid-Koreaan kreeg vandaag een interlandselectie voor duels tegen Libanon en Brazilië later deze maand. Bondscoach Paulo Bento, een Portugees, nam het op voor de spits: "Het was een ongelukkig voorval. Het maakt niet uit welke nationaliteit een speler heeft. Je wil niet dat iemand zich zo ernstig blesseert, maar het maakt ook deel uit van het voetbal. Heung-Min moet dit achter zich laten en vooruitkijken. We zullen hem daarbij zo goed mogelijk helpen."