"Voor Lukaku is het belangrijk dat hij vandaag beter presteert dan gisteren"

  Ariël Jacobs en Romelu Lukaku bij Anderlecht.

  "Ik ben 26 jaar en ik kan nog beter": Romelu Lukaku sprak na zijn dubbel salvo tegen Bologna duidelijke taal. "Hij heeft gelijk", stelt Ariël Jacobs, die hem destijds bij Anderlecht lanceerde. "Hij is amper 26, niet reeds 26. En voor veel spelers moet dan nog de beste periode aanbreken."

  "Lukaku heeft de moeilijkste periode bij Inter al overbrugd"

  "We kunnen nu al zeggen dat het een geslaagd huwelijk is", zegt Ariël Jacobs (66) over de eerste maanden van Romelu Lukaku bij Inter. "Het kan nu al niet meer stuk."

   

  "Romelu heeft het moeilijkste ook overbrugd, namelijk de start van de competitie. Hij is uit Engeland vertrokken met twijfels. Hij wilde in Italië zijn mindere prestatie in Engeland bij United doorspoelen. Als je dan van bij het begin je stempel kunt drukken, dan is dat mooi meegenomen."

   

  Jacobs dropte Lukaku op zijn 16e in het A-elftal van Anderlecht. "Ik had na het WK in Rusland een vrij lang gesprek met Romelu. Tussen de lijnen kon ik afleiden dat na Manchester United Bayern München zijn volgende stap zou zijn, mocht Robert Lewandowski daar vertrokken zijn."

   

  "Gezien zijn kwaliteiten en speelstijl zou ik gedacht hebben aan de Duitse competitie, als hij had moeten kiezen tussen Bayern en Inter. In Italië heeft een spits veel minder ruimte. Dat hij zich nu doorzet, zal veel criticasters de mond snoeren."

  "Lukaku is gewend geraakt aan de kritiek"

  Kritiek is bij Romelu Lukaku nooit veraf. "Maar hij reageert zelden op die kritiek, op een paar uitzonderingen na", merkt Ariël Jacobs op. "Hij probeert te doen waarvoor hij op het veld staat: scoren."

   

  "Dat er nu wordt gezegd dat bij zijn 9 doelpunten in Italië vooral intikkers en penalty's zitten? Ik heb nog altijd liever een spits die er staat, al was het maar om de bal binnen te tikken. Dat maakt het verschil."

   

  "Lukaku is gewend geraakt aan die kritiek. En hij wil - zoals hij het zelf zegt - altijd beter doen. Voor hem is het belangrijk dat hij vandaag beter presteert dan gisteren."

  "Misschien rond zijn 27e of 28e op topniveau"

  Lukaku zei het zaterdagavond zelf: "Ik kan nog beter". Wat betekent dat dan? "Hij heeft gelijk", vindt Ariël Jacobs. "Hij is nu 26 jaar en voor veel spelers moet hun beste periode dan nog aanbreken."


  "Ik had de indruk dat men Romelu op het einde bij Anderlecht al bij het meubilair zette, omdat hij daar een paar jaar zat. Dat is nu ook al zo. Maar hij is amper 26 jaar, niet reeds 26 jaar. De ervaring van die verschillende competities zal hem van pas komen."

   

  "Wanneer hij dan zijn top zal bereiken? Misschien rond zijn 27e of 28e. En dan zal hij daar nog een paar jaar op kunnen teren."