Zdenek Stybar draait in Essen nog een keer het veld in

  Zdenek Stybar en Kevin Pauwels

  Eentje uit de oude doos: Zdenek Stybar vecht een duel uit met Kevin Pauwels in Essen.

  De organisatie van de cross in Essen heeft Zdenek Stybar (33) kunnen verleiden om nog een keer zijn veldritfiets van stal te halen. De 3-voudige wereldkampioen staat op 7 december aan de start in de grensgemeente.

  Zdenek Stybar concentreert zich de laatste jaren - met succes - op het wegwielrennen. Volgende maand draait hij nog een keer het veld in. Dat doet de Tsjech in Essen, waar hij een tijd gewoond heeft en ook getrouwd is.

   

  Op zaterdag 7 december keert Stybar er terug als crosser. De 3-voudige wereldkampioen staat in Essen aan de start van de manche in de Ethias Cross.

   

  Ook Tom Pidcock, Quinten Hermans en thuisrijder Tom Meeusen duiken het veld in rond het plaatselijke station. Bij de vrouwen topt Marianne Vos de affiche.

  Vorig jaar reed Zdenek Stybar 4 crossen: in Heusden-Zolder, in Loenhout, in Diegem en in Baal. Hij finishte echter geen enkele keer in de top 10.

   

  In Essen kon Stybar verrassend genoeg nog nooit winnen. Zijn beste einduitslag is een 2e plaats, na Sven Nys, in december 2008.