Vercauteren: "Op POI-niveau tegen Cercle Brugge? Ja, waarom niet?"

  Vercauteren en Anderlecht wonnen gisteren met 2-1 van Cercle Brugge.

  Na de overwinning tegen Cercle Brugge kijkt Anderlecht weer zachtjes omhoog. Door het onvolledige klassement heeft paars-wit de top 6 weer in het vizier. "Of we daar nu zouden staan of niet: we zouden altijd ons niveau moeten verhogen om daar te blijven", zegt T1 Frank Vercauteren. 

  "We moeten onze voeten op de grond houden"

  Op zijn persbabbel complimenteerde Frank Vercauteren eerst Cercle Brugge en daarna had hij ook lof voor zijn eigen elftal.

   

  "We begonnen aan de match zoals het moest, met heel veel goeie dingen, perfecte dingen. De eerste 15 à 20 minuten hebben we bijna perfect gespeeld", klonk zijn lofzang.

   

  "We controleerden volledig, maar na dat tegendoelpunt was er wat twijfel. De pessimisten zullen zeggen dat we daarna ontsnapt zijn, de optimisten zullen zeggen dat we nog kansen gehad hebben."

   

  "Het resultaat was belangrijk en was nodig. Maar we zijn realistisch: er is nog veel werk. Het was een positieve prestatie. We beseffen dat we niet moeten dromen en onze voeten op de grond moeten houden. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen."

  Bekijk hieronder het verslag van Anderlecht-Cercle Brugge.

  "Heel weinig ploegen spelen 90 minuten zoals wij in de eerste 20 tegen Cercle"

  In Anderlecht is Play-off I steevast een gespreksonderwerp. Paars-wit prijkt met 17 punten uit 14 speeldagen op de 11e plaats. De top 6 is door de wisselvalligheid van heel wat ploegen (en enkele uitgestelde wedstrijden) nog niet helemaal weggesneld.

   

  "Of ons niveau omhoog moet voor Play-off I? Natuurlijk", antwoordde Frank Vercauteren gisteren.

   

  "Maar of we daar nu zouden staan of niet: we zouden ons niveau altijd moeten verhogen om daar te blijven en om de concurrentie aan te gaan. Als je daar staat, heb je ook veel werk om daar te blijven staan."

   

  Haalde Anderlecht het niveau van Play-off I tegen Cercle Brugge? "Ja, waarom niet?", lachte Vercauteren.

   

  "We hebben 20 minuten goed gespeeld. Is dat voldoende of niet voldoende? Dat is een andere zaak. Maar er zijn heel weinig ploegen die 90 minuten kunnen spelen zoals wij in de eerste 20 tegen Cercle."