Tom Boonen sluit raceseizoen af met champagne in Frankrijk

  Tom Boonen en Sam Dejonghe

  Tom Boonen en ploegmaat/coach Sam Dejonghe.

  Tom Boonen heeft de slotrace in het Franse uithoudingskampioenschap gewonnen. Samen met zijn vaste kompaan Sam Dejonghe reed de voormalige wielerkampioen bijna de hele wedstrijd aan de leiding op het circuit Paul Ricard in Le Castellet.

  Tom Boonen (39) heeft een goed seizoen achter de rug in de autosport. Na de titel in de Benelux Supercar Challenge stuurde hij zijn Norma M20FC vandaag naar de zege in de afsluiter in de Ultimate Cup Series.

   

  Samen met ploegmaat Sam Dejonghe won Boonen met meer dan een minuut voorsprong op hun dichtste achtervolgers: de Zwitser Vaglio Giors en de Fransman Buret. Het Belgische duo reed bijna de hele wedstrijd op kop.

   

  "Ik kon geen betere manier bedenken om ons seizoen af te sluiten", grijnst Boonen op zijn Instagrampagina. Boonen en Dejonghe maakten hun debuut in het Franse uithoudingskampioenschap.