Sophie Berger pakt brons op het EK judo voor beloften

  Brons voor Berger (blauw, archieffoto).

  Twee dagen nadat Amber Ryheul in het Russische Izjevsk Europees kampioen U23 is geworden bij de -52 kg, heeft Sophie Berger brons veroverd bij de -78 kg. In de beslissende kamp versloeg ze de Nederlandse Ilona Lucassen met waza-ari.

  Het Europees kampioenschap U23 begon niet zo rooskleurig voor de 22-jarige Berger. In de kwartfinales verloor ze immers met waza-ari van Jovana Pekovic uit Montenegro, die later op de dag de Europese titel veroverde.

   

  Maar in de herkansingen tegen de Roemeense Cristina Sirbulet kon Berger al na 1'15" de winnende ippon scoren en mocht ze kampen voor brons.

   

  Daarin moest ze het opnemen tegen de Nederlandse leeftijdsgenote Ilona Lucassen, die onze landgenote vorig jaar twee keer op rij in de nederlaag vocht: eerst in de 16de finale van de European Open van Madrid (3/6) en vervogens in de finale van de European Open van Minsk (19/8). Derde keer, goede keer voor Sophie Berger, die nu met waza-ari won.