Ga naar de inhoud

Fernemont verovert in de Condroz de Belgische rallytitel

Kris Princen (archieffoto) zag zijn kansen in rook opgaan door pech.

De Fransman Stéphane Lefebvre (Ford Fiesta) heeft de rally van de Condroz, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship, op zijn naam geschreven. Adrian Fernemont (Skoda Fabia) werd 4e op ruim anderhalve minuut en pakte de Belgische titel.

Ruim verslag van de Rally van de Condroz

Spanning troef in de Rally van de Condroz

Stéphane Lefebvre won net als vorig jaar de Condroz-rally. Hij was dit weekend sneller dan de broers Guillaume en Ghislain de Mévius.

 

In de gietende regen zette Adrian Fernemont uiteindelijk het Belgische kampioenschap naar zijn hand. Kris Princen kon zijn titel niet verlengen: hij werd genekt door meerdere lekke banden. 

 

De ontknoping was spannend, want de titel van Fernemont hing plots aan een zijden draadje. De 31-jarige Skoda-rijder stond voor de start van de laatste chronorit op een veilige plaats, maar reed in de modder nog lek.

 

Hij tikte uiteindelijk af als 4e en dat was net voldoende om zijn eerste Belgische titel te veroveren. Een verdiende beloning voor Fernemont, die 2 BK-manches won en 2 keer op het podium eindigde. Ook het zilver (Kris Princen) en brons (Sébastien Bedoret) in dit BK gingen naar Skoda.