Korkmaz scoort driepunter in slotseconde en zo blijft Philadelphia ongeslagen

  Vreugde bij Philadelphia.

  Philadelphia heeft ook zijn vijfde wedstrijd in het nog prille NBA-seizoen gewonnen. De 76ers trokken na een thriller tegen Portland nipt aan het langste eind: 128-129. De Golden State Warriors verloren dan weer voor de vijfde keer dit seizoen. 

  De Turk Furkan Korkmaz kroonde zich tot matchwinnaar in het Moda Center van de Trail Blazers. Met amper 0,4 seconden op de klok scoorde hij de beslissende driepunter. "Ik wist niet wat ik moest voelen of hoe ik mij moest gedragen. Het was het belangrijkste shot uit mijn carrière", reageerde hij na de wedstrijd.   

   

  Philadelphia is de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor in de NBA. Voor de Sixers is het van 2000-2001 geleden dat ze zo sterk startten. Toen won de club tien keer op een rij. 

   

  Bij Golden State blijft het intussen vierkant draaien. De Warriors verloren zaterdagavond al voor de vijfde keer in zes wedstrijden. Dit keer was Charlotte te sterk (87-93). Tot overmaat van ramp viel met Draymond Green opnieuw een sterkhouder uit. Een vingerblessure zal de forward een aantal matchen aan de kant houden. Ook  Stephen Curry, Klay Thompson en D'Angelo Russell liggen in de lappenmand.

  Het bloedstollende slot in Portland-Philadelphia

  Uitslagen zaterdagnacht

  Oklahoma City - New Orleans: 115-104

  Detroit - Brooklyn: 113-109

  Orlando - Denver: 87-91

  Milwaukee - Toronto: 115-105

  Memphis - Phoenix: 105-114

  Washington - Minnesota: 109-131

  Golden State - Charlotte: 87-93

  Portland - Philadelphia: 128-129