Jepkosgei debuteert bijna met record in marathon New York

  Joyciline Jepkosgei

  Joyciline Jepkosgei triomfeert meteen op de marathon.

  In de marathon van New York hebben de Kenianen de wedstrijd gedomineerd. Bij de mannen liep Geoffrey Kamworor naar een tweede triomf in de Big Apple, bij de vrouwen debuteerde Joyciline Jepkosgei net niet met een recordtijd.

  2e zege voor Kamworor

  Geoffrey Kamworor, wereldrecordhouder op de halve marathon, herhaalde zijn kunstje uit 2017. De 26-jarige Keniaan won in 2u08'13" voor zijn landgenoot Albert Korir (2u08'36") en de Ethiopiër Girma Gebre (2u08'38").

  Geoffrey Kamworor

  Geoffrey Kamworor legt zijn zondagloopje in hartje New York af.

  Pijlsnel debuut van Jepkosgei

  Bij de vrouwen was het uitkijken naar het debuut van Joyciline Jepkosgei op de marathon. De 25-jarige Keniaanse loste de verwachtingen in. Ze finishte in Central Park in 2u22'38". Enkel in 2002 ging het sneller, toen legde de Keniaanse atlete Margaret Okayo de 42,195 km af in 2u22'31".


  Jepkosgei onttroonde haar landgenote Mary Keitany in New York. De 4-voudige winnares moest dit jaar vrede nemen met de 2e plaats (2u23'32"). Ruti Aga uit Ethiopië werd 3e (2u25'51").

  VRT-correspondent Björn Soenens staat te supporteren: