MVDP is meteen op de afspraak: "Hij zal altijd zoeken naar de balans tussen veld en weg"

  Mathieu van der Poel schoot meteen in de roos in Ruddervoorde.

  Hij kwam, hij zag en hij overwon: Mathieu van der Poel (24) pikte bij zijn rentree in het veld de draad gewoon weer op. Van der Poel won al bij al vlotjes in Ruddervoorde. Hoe schatten de wereldkampioen, zijn vader en zijn ploegmanager de terugkeer naar de cross in? 

  Hoe reageerde het kamp Van der Poel na de cross in Ruddervoorde?

  Mathieu van der Poel: "Als het te combineren valt, blijf ik het doen"

  Mathieu van der Poel: "Ik had vooropgesteld om niet met een halve conditie aan het seizoen te beginnen. Ik wou op een goed niveau terugkeren."

   

  "Dat ik de puntjes op de i heb gezet? Daar was ik niet mee bezig. Van mij mag iedereen crossen winnen. Het is gewoon leuk om te bewijzen dat ik de voorbije weken goed gewerkt heb."

   

  "Ik denk ook dat ik altijd mijn crossen zal blijven rijden. Misschien iets minder de komende jaren, maar als het te combineren valt, blijf ik het doen."

  Adrie van der Poel: "Mathieu weet dat langere rustperiodes niets voor hem zijn"

  Vader Adrie van der Poel: "Dat Mathieu conditioneel aardig in orde was, had ik deze (vorige) week al gezien. Het verschil met vorige week woensdag en de voorbije woensdag was gigantisch."

   

  "Je gaat ook niet naar een koers waarbij je weet dat je geen 100 procent bent en je daar dan rijdt om je startgeld te pakken. Dat zit niet in Mathieu en dat vind ik positief. Hij had gemakkelijk 2 of 3 crossen veel geld kunnen pakken, maar daar is niemand bij gediend: hij niet, de sport niet, het publiek niet."

   

  "Het combineren van alle disciplines? We zijn weer in een tijdperk waarin je die combinaties kunt maken."

   

  "Mathieu weet ook dat langere rustperiodes niets voor hem zijn. Hij rust liever enkele keren per jaar een week dan één keer 6 weken. Als je 10 dagen rust, is het ook makkelijker om weer in conditie te komen. Daar heeft hij een heel goeie balans in gevonden."

  Christoph Roodhooft: "Hij is een competitiebeest en was blij dat hij kon crossen"

  Sportief manager Christoph Roodhooft: "Ik zal niet zeggen dat Mathieu al heel goed is, want dat is bijna onwaarschijnlijk. Maar je kunt ook niet zeggen dat hij slecht is, want dan lach je met de anderen en dat is ook absoluut niet de bedoeling."

   

  "Maar terugkeren als de anderen al ritme hebben is niet makkelijk. Je weet niet helemaal waar je staat, maar het is goed verlopen. Er zit nog marge op, maar ook bij andere crossers."

   

  "Mathieu keek wel uit naar de cross. Hij is een competitiebeest en was blij dat hij kon crossen. Ik denk dat hij ervan genoten heeft."

   

  "Dat hij het veldrijden nooit helemaal zal verlaten? Dat denk ik ook. Hij zal altijd blijven zoeken naar de balans tussen het veld en de weg. Ik denk dat hij zelfs het mountainbiken nooit helemaal vaarwel zal zeggen, hoewel je startpositie houden daar moeilijker is. Maar het offroadfietsen ligt Mathieu na aan het hart."