• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bayern München stuurt coach Kovac de laan uit

  Niko Kovac

  Niko Kovac zag gisteren in Frankfurt de bui al hangen.

  In de bestuurskamer van Bayern München kunnen ze het niet langer aanzien: Niko Kovac moet opstappen. De coach betaalt de rekening voor de zware competitienederlaag op het veld van Frankfurt (5-1).

  Bestuursleden Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenige en technisch directeur Hasan Salihamidzic hebben de knoop doorgehakt, ze beëindigen de samenwerking met coach Niko Kovac.

   

  De voormalige middenvelder kon niet langer de resultaten voorleggen die ze gewend zijn bij Bayern München. In de Bundesliga viel de kampioen gisteren terug naar de 4e plaats na een afgang bij Eintracht Frankfurt, nota bene de ex-club van Kovac.

   

  Kovac zelf ging akkoord met het besluit van het Bayern-bestuur. "Ik denk dat dit de juiste beslissing is voor het team momenteel", laat hij optekenen. "De resultaten en ook de manier van spelen waren de voorbije weken niet goed."

   

  "Ik bedank Bayern voor het fijne anderhalf jaar, waarin we kampioen werden, de beker en de Supercup wonnen. Ik wens de club het allerbeste in de toekomst."

   

  "De resultaten van de voorbije weken noopten ons tot actie", legt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge uit op de website van Bayern. "We hebben vervolgens samengezeten met Niko en in consensus beslist dat hij geen T1 meer is van Bayern."

   

  "We betreuren allen deze beslissing en bedanken Niko voor zijn werk, in het bijzonder voor de behaalde dubbel vorig seizoen."

  Exit Kovac, enter Allegri?

  Wie Niko Kovac zal opvolgen in het zuiden van Duitsland is nog niet bekend. Volgende week mag cotrainer Hans Flick de ploeg opstellen tegen Olympiakos (in de Champions League) en tegen Dortmund (in de Bundesliga).


  Om daarna het roer aan Massimiliano Allegri over te geven? De Italiaan stopte vorig seizoen bij Juventus na 5 landstitels op een rij.

   

  Een puinhoop zal hij alleszins niet aantreffen. In de Bundesliga staat Bayern München op 4 punten van leider Mönchengladbach. En in de Champions League voert de Duitse topclub groep B aan met 9 op 9.