Touré neemt afscheid van Chinese 2e klasse met rode kaart na 10(!) seconden

  Touré protesteerde nog, maar het mocht niet baten.

  Yaya Touré heeft de titel van zijn ploeg Qingdao Huanghai in de Chinese tweede klasse een beetje ontsierd met een snelle rode kaart in de laatste match van het seizoen. De ex-middenvelder van Barcelona en Manchester City pakte na amper 10 seconden uit met een trap naar een tegenstander en na een tussenkomst van de videoref moest de Ivoriaan gaan douchen.

  Touré (36) tekende in juli voor de Chinese tweedeklasser en had een groot aandeel in het prima seizoen van Qingdao Huanghai, maar in zijn laatste wedstrijd liet hij zich wel erg negatief opmerken. Zijn ultrasnelle rode kaart gaat nu de wereld rond.

   

  Na de match mocht hij wel mee de titel vieren. Qingdao verloor maar was al zeker van promotie naar de Chinese Super League. Dat zal normaal wel zonder Yaya Touré zijn want die gaf al aan andere oorden te zullen zoeken. 

  Touré mocht na de match wel mee de titel vieren