Bottas zet punt achter reeks van Ferrari, Hamilton op 5e plaats

  Bottas reed de snelste tijd in de VS.

  Lewis Hamilton jaagt morgen in de GP van Austin (VS) vanaf de 5e plaats op zijn 6e wereldtitel. De Brit zag hoe Mercedes-ploegmaat Valtteri Bottas na een spannende strijd de poleposition opeiste. Hij maakt zo een einde aan de serie van Ferrari, dat sinds de zomerpauze steevast met de pole ging lopen.

  Valtteri Bottas is de enige rijder die ploegmakker Lewis Hamilton nog van de wereldtitel kan houden. In de kwalificaties van de 19e GP van het seizoen deed de Fin alvast wat er van hem verwacht werd.

   

  Bottas zette het snelste rondje neer, al was het wel een nagelbijter. Sebastian Vettel (+0"012) en Max Verstappen (+0"067) waren slechts een zuchtje trager.

   

  Lewis Hamilton kwam niet verder dan de 5e tijd in de kwalificaties, maar dat hoeft zeker geen drama te betekenen. De Brit begint aan de race met een voorgift van 74 punten op Bottas. Een plaats in de top 8 volstaat voor een 6e WK-kroontje.