"Er waren bij Anderlecht dure spelers die niet medisch getest mochten worden"

  Hein Vanhaezebrouck (r) neemt Marc Coucke op de korrel.

  Hein Vanhaezebrouck (r) neemt Marc Coucke op de korrel.

  Anderlecht heeft dit seizoen te kampen met een vloedgolf aan blessures. Tegen AA Gent ontbrak bijna een volledig elftal. Ex-coach Hein Vanhaezebrouck weet waar het schoentje knelt. Dat vertelde hij donderdagavond in Studio Live op PlaySports.

  "Jaar na jaar zijn de mensen verrast door alle blessures bij Anderlecht, maar ik minder", sprak Hein Vanhaezebrouck. "Bij AA Gent kijkt men om de juiste spelers aan te trekken, rekening houdend met de capaciteiten. Je gaat geen Formule 1 rijden met de motor van een Volkswagen. Anders ga je niet lang meedraaien."

   

  "Je moet echt wel uitkijken wie je aantrekt en spelers medisch door en door screenen om er misschien hier en daar eentje te weigeren. Bij AA Gent gebeurde dat pertinent en echt heel goed. Maar bij Anderlecht zijn er spelers binnengekomen van vele miljoenen die niet eens gecheckt zijn."

   

  Vanhaezebrouck kijkt daarvoor in de richting van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke. "Je hebt mensen die altijd maar grote namen willen aantrekken, ook al hangt er een blessure aan vast. Dat was bij Oostende zo en bij Anderlecht ook. Of Coucke kickt op grote namen? Sowieso. Er waren spelers die niet door en door of zelfs helemaal niet getest mochten worden."

  Of Coucke kickt op grote namen? Sowieso. Er waren spelers die niet door en door of zelfs helemaal niet getest mochten worden.

  Hein Vanhaezebrouck

  "Op die manier trek je wel eens spelers aan waarmee je achteraf problemen krijgt. Dan wordt er vaak verwezen naar de medische staf, maar als die staf niet eens de toelating krijgt om spelers vooraf te testen, dan moet je ze ook niet met de vinger wijzen. Er zijn bij Anderlecht spelers geweest die ik geweigerd heb en die men er toch probeerde door te duwen. Toen heb ik gezegd: "Dit is echt onmogelijk." Gelukkig maar, anders hadden ze misschien nog meer geblesseerden gehad."

   

  Volgens Vanhaezebrouck zit het ook niet goed in de medische staf van paars-wit. "Vorig jaar hadden ze vier dokters waarvan niemand eigenlijk precies wist wie waarvoor verantwoordelijk was. Er was ook geen goeie onderlinge verstandhouding, al zullen ze dat naar buiten toe niet zelf vertellen."

   

  "Dat mensen zullen zeggen dat dit een afrekening is met mijn ex-club? Neen, dit is gewoon de realiteit. Ik heb al lang afgerekend met wat ik moest afrekenen."