Pittig avondje NBA: Curry breekt zijn hand, knokpartij in Philadelphia

  Karl-Anthony Towns en Joel Embiid gingen met elkaar in de clinch.

  Karl-Anthony Towns en Joel Embiid gingen met elkaar in de clinch.

  De NBA heeft een bewogen avond achter de rug. De Golden State Warriors zagen sterspeler Stephen Curry uitvallen met een gebroken hand, terwijl in Philadelphia twee spelers op de vuist gingen. James Harden loodste de Houston Rockets naar de winst met 59 punten.

  Alweer een domper voor Golden State

  Het NBA-seizoen is nog maar pas begonnen, maar dat het niet het jaar van de Golden State Warriors wordt, is nu al duidelijk. Kevin Durant vertrok afgelopen zomer, terwijl Klay Thompson wellicht het hele seizoen mist met een knieblessure. Op de koop toe verloren de Warriors afgelopen nacht ook nog Stephen Curry met een gebroken hand.

   

  In de wedstrijd tegen Phoenix, die Golden State verloor, kwam Curry in het vierde quarter slecht neer. Daarbij brak hij een middenhandsbeentje in zijn linkerhand. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe lang de Warriors hun topschutter zullen moeten missen.

  59 punten van Harden zijn maar net genoeg voor de zege

  In het duel tussen de Washington Wizards en de Houston Rockets scoorden beide teams aan de lopende band. Na 48 minuten trokken de bezoekers nipt aan het langste eind: 158-159.

   

  De matchwinnaar voor de Rockets was James Harden, die niet alleen goed was voor een fabelachtige 59 punten, maar ook nog eens beslissend was door een vrijworp te scoren in de slotseconden van de wedstrijd.

  Geen liefde tussen Embiid en Towns

  In Philadelphia gingen Sixers-center Joel Embiid en Minnesota-speler Karl-Anthony Towns met elkaar op de vuist. In het 3e quarter moesten de twee kemphanen van elkaar gescheiden worden na een korte, maar pittige worstelpartij. Beide spelers werden uitgesloten.

   

  Na de wedstrijd ging de clash tussen de twee gewoon voort op de sociale media. "Ik ben opgegroeid tussen de leeuwen en vanavond werd ik gegrepen door een katje", postte Embiid op zijn Instagram-pagina. Ook Towns deed zijn duit in het zakje.

  Alle uitslagen van woensdagnacht:

  • Utah - LA Clippers 110-96
  • Washington - Houston 158-159
  • Golden State - Phoenix 110-121
  • Boston - Milwaukee 116-105

  • Brooklyn - Indiana 108-118
  • Toronto - Detroit 125-113
  • Cleveland - Chicago 117-111
  • Orlando - New York 95-83

  • Sacramento - Charlotte 111-118
  • Oklahoma City - Portland 99-102
  • Philadelphia - Minnesota 117-95