Cant past voor de Koppenberg, wereldkampioene ook onzeker voor Ruddervoorde

  Sanne Cant zag zondag af in Gavere.

  Sanne Cant (29) zal 1 november op de sofa beleven. De wereldkampioene haakt af voor de Koppenbergcross. Een verschoven heiligbeen, het gevolg van een val zondag, houdt haar weg uit Oudenaarde. Ook haar deelname aan de Superprestige-cross van zondag in Ruddervoorde is nog twijfelachtig. 

  Sanne Cant kwam vorige zondag in Gavere niet in het stuk voor. Haar ploeg laat weten dat ze de reden gevonden hebben voor "haar offday".

   

  "Sanne heeft een verschoven heiligbeen (grootste bot van de wervelkolom) opgelopen na een valpartij tijdens de verkenning in Gavere", klinkt het.

   

  "Sanne moet daarom passen voor de Koppenbergcross. Er werd deze week meermaals geprobeerd om dit te manipuleren, maar Cant is niet fit genoeg voor de cross van vrijdag. Ook haar deelname zondag in Ruddervoorde (Superprestige) is nog onzeker."