Ga naar de inhoud

Meeste Red Flames overleven 1/8e finales Champions League niet

Ada Hegerberg maakte gisteren haar 52e en 53e goal in de Champions League. Niemand heeft ooit beter gedaan.

In de Champions League bij de vrouwen kennen we sinds gisterenavond 5 kwartfinalisten. Bijna alle teams met een Red Flame in de rangen overleefden de 1/8e finales niet, op Janice Cayman en Lyon na. Ada Hegerberg van Lyon zette dan weer een nieuw record achter haar naam.

Manchester City, het team van Tessa Wullaert, heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Kampioenenbal. Voor het tweede jaar op een rij werd City uit de Champions League geknikkerd door Atletico Madrid. De heenmatch in Manchester eindigde op 1-1, gisteren won Atletico met 2-1. Wullaert bleef de hele match op de bank.

 

Bij het Nederlandse Twente speelde Davinia Vanmechelen de hele partij tegen grootmacht Wolfsburg. Na de 6-0 in Duitsland was het duidelijk dat de terugmatch een formaliteit zou worden. Die won Wolfsburg alsnog met 0-1. Tot slot kwam Janice Cayman niet in actie voor Lyon, dat het Deense Fortuna Hjørring wegblies met 7-0.

Hegerberg all-time topscorer in CL

Wie wel bij Lyon in actie kwam, was de Noorse Ada Hegerberg. De Gouden Bal-winnares scoorde gisteren 2 doelpunten. Daarmee heeft ze nu in totaal al 53 goals gemaakt in de Champions League.

 

De Noorse, die haar 50e match in de Champions League voetbalde, is hiermee alleen recordhoudster geworden. Het vorige record stond op 51 goals, die werden gescoord door de Duitse Anja Mittag.

Reeds geplaatst voor de kwartfinales
FC Barcelona (na zege tegen FC Minsk)
Lyon (na zege tegen Fortuna Hjørring)
Wolfsburg (na zege tegen Twente)
Bayern München (na zege tegen (BIIK-Kazygurt)
Atletico Madrid (na zege tegen Manchester City)
Vanavond nog op het programma
PSG - Breidablik (heenmatch 4-0)
Arsenal - Slavia Praag (heenmatch 5-2)
Glasgow City - Brøndby (heenmatch 2-0)