Adam Blythe en Michael Albasini kondigen hun afscheid aan

  Adam Blythe stopt met koersen.

  Adam Blythe stopt met koersen.

  Adam Blythe hangt zijn koersfiets aan de haak. De 30-jarige Brit heeft zijn afscheid aangekondigd op zijn Instagram-pagina. "Ik wil mee rtijd doorbrengen met mijn vrouw en drie kinderen", klinkt het. Ook de Zwitserse veteraan Michael Albasini zwaait af, al doet hij nog voort tot de Ronde van Zwitserland.

  Adam Blythe reed het voorbije seizoen net als in 2010 en 2011 voor Lotto-Soudal. Tussendoor verdedigde hij ook de kleuren van BMC, NFTO, Orica, Tinkoff en Aqua Blue Sport. Nu vindt hij het op zijn 30e welletjes geweest.

   

  "Ik heb veel verhalen meegemaakt en heel veel mooie herinneringen", schrijft Blythe op Instagram. "Maar ik heb de sport ook zien veranderen de laatste jaren. De offers werden voor een prof steeds groter om te blijven meedoen op topniveau. Met dat in gedachten, is het nu de hoogste tijd om een stap opzij te doen."

   

  "Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw en drie kinderen, terwijl ik mij focus op andere dingen die ik voor de sport kan doen. Ik hou van wielrennen en kan mij niet voorstellen om niet deel uit te maken van de sport, op welke manier dan ook. Ik kijk uit naar het zoeken van nieuwe kansen die op mijn pad komen."

   

  Blyte won in zijn carrière onder meer de RideLondon Classic (2014), het Brits kampioenschap op de weg (2016), de Elfstedenronde (2018), de Memorial Frank Vandenbroucke (2012), de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen (2010) en twee etappes en het eindklassement in het Circuit Franco-Belge (2010).

  Ook Albasini heeft er genoeg van

  Ook Michael Albasini (Mitchelton-Scott) heeft donderdag zijn nakende afscheid bekendgemaakt. De 38-jarige Zwitser doet wel nog even voort en hangt zijn fiets definitief aan de haak na de Ronde van Zwitserland in 2020.

   

  "Het is geweldig om je carrière af te sluiten in een wedstrijd die bij je past als renner", zegt Albasini. "Het is een koers waar ik altijd een goede band mee heb gehad, een thuiswedstrijd. Voor elke renner is het mooi om dichtbij huis te kunnen stoppen. Zelfs in de organisatie van de Ronde van Zwitserland zitten oud-ploeggenoten, dus het is alsof ik stop met school."

   

  "Het is ook veel makkelijker voor familie om te komen en dat is een van de belangrijkste dingen. Afgelopen seizoen werd het voor mij steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven. Het kostte veel tijd en energie. Ik wil voor mezelf volgend jaar mijn carrière op de best mogelijke manier afsluiten."

   

  Albasini won in zijn carrière etappes in onder meer de Ronde van Zwitserland (3), de Vuelta (1), de Ronde van Romandië (7), Ronde van Catalonië (2), Ronde van het Baskenland (2) en Parijs-Nice (1). Zijn laatste overwinning was een rit in de Ronde van de Fjorden in het voorjaar van 2018