Dominante Anthony Davis drukt zijn stempel bij de LA Lakers

  Anthony Davis (l) en LeBron James waren samen goed voor 63 punten.

  Anthony Davis (l) en LeBron James waren samen goed voor 63 punten.

  In de NBA heeft Anthony Davis de voorbije nacht zijn visitekaartje afgegeven. Met een geweldige prestatie loodste hij de LA Lakers naar de winst tegen de Memphis Grizzlies. De Denver Nuggets verloren voor het eerst dit seizoen.

  Anthony Davis is sinds dit seizoen het maatje van LeBron James bij de LA Lakers. Samen vormen ze een van de dodelijkste duo's in de NBA. Dat bewezen Davis en James andermaal tegen Memphis, dat in LA een 120-91-nederlaag kreeg aangesmeerd.

   

  LeBron James was in minder dan een halfuur goed voor 23 punten, maar de hoofdrol was voor Anthony Davis: 40 punten, waarvan 26 op 27 vrijworpen, en 20 rebounds. Davis kon die statistieken voorleggen in 30 minuten speeltijd, niemand deed het ooit sneller. Hij is ook pas de 4e speler in de NBA-geschiedenis die in één wedstrijd 26 of meer vrijworpen scoort.

   

  In het duel tussen de Denver Nuggets en de Dallas Mavericks gingen de Nuggets voor het eerst dit seizoen kopje onder: 106-109. De Mavericks deden het met een knappe ploegprestatie: liefst 9 spelers maakten 10 of meer punten.

  Enkele tweets over Anthony Davis:

  Luka Doncic is belangrijk tegen de Denver Nuggets:

  Ook Miami-rookie Tyler Herro maakt indruk:

  Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • Miami - Atlanta 112-97
  • Denver - Dallas 106-109
  • LA Lakers - Memphis 120-91