Goffin & co moeten Federer niet meer vrezen op nieuwe ATP Cup

  Roger Federer past voor de ATP Cup, maar speelt wel de Australian Open.

  Roger Federer past voor de ATP Cup, maar speelt wel de Australian Open.

  Roger Federer (ATP-3) zal in januari dan toch niet deelnemen aan de nieuwe ATP Cup. Dat heeft de Zwitser op zijn sociale media laten weten. Federer zou normaal voor Zwitserland spelen in een poule met o.a. België. Hij past omdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie en meer rust wil inlassen in zijn programma. Op de Australian Open zal Federer weer van de partij zijn. 

  Geen duel begin januari tussen David Goffin en Roger Federer op de ATP Cup, een nieuw evenement op de tenniskalender. 24 landenteams gaan er in januari 2020 de strijd met elkaar aan in 3 Australische speelsteden. Het Zwitserland van Federer was ingedeeld in een poule met België (met o.a. Goffin) en Groot-Brittannië (met o.a. Andy Murray).

   

  Federer had een maand geleden zijn deelname aan de ATP Cup bevestigd, maar laat nu via zijn Facebookpagina weten toch te passen voor het nieuwe evenement. 

   

  "Het is met pijn in het hart dat ik me terugtrek uit de ATP Cup", schrijft Federer. "Toen ik er vorige maand voor koos om deel te nemen, was dat al een moeilijke beslissing. Het betekent minder tijd met mijn familie en een intense start van het nieuwe tennisseizoen. Daarom heb ik, in overleg met mijn gezin en mijn team, beslist om 2 extra weken thuis door te brengen. Dat zal zowel mijn familie als mijn tennis ten goede komen."

   

  "Ik vind het jammer dat ik niet zal deelnemen aan het leukste nieuwe evenement op de tenniskalender. Maar als ik nog een tijdje op de tour wil spelen, is dit de juiste beslissing. Ik kijk ernaar uit om fris te beginnen aan de Australian Open."

  Als ik nog een tijdje op de tour wil spelen, is dit de juiste beslissing. Ik kijk ernaar uit om fris te beginnen aan de Australian Open.

  Roger Federer

  Dat Federer zijn kat stuurt is een serieuze aderlating voor het toernooi. Niet alleen verliest de ATP Cup 1 van zijn sterspelers, het betekent ook dat Zwitserland als team niet meer kan deelnemen. De landenteams konden zich kwalificeren op basis van hun hoogst gerangschikte speler. Zonder Federer was dat voor Zwitserland nu Henri Laaksonen (Stan Wawrinka tekende niet present voor de ATP Cup, red), maar die staat 110e en dat is niet hoog genoeg voor een plekje op de ATP Cup. Goffin & co krijgen nu dus een andere tegenstander. Welk land dat wordt, is nog niet bekend.