UEFA is mild voor Bulgarije na wangedrag tegen Engeland: 1 match achter gesloten deuren

  Twee weken geleden ontspoorde Bulgarije-Engeland helemaal.

  De Bulgaarse voetbalbond komt goed weg na de wantoestanden tegen de Engelse nationale ploeg van enkele weken geleden. Bulgaarse supporters goochelden met ractistische gezangen en nazigroeten, maar de UEFA houdt het bij een sanctie van één wedstrijd achter gesloten deuren. 

  Twee weken geleden, op 14 oktober, liep het helemaal mis tijdens Bulgarije-Engeland, een kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd door racistische uitlatingen van de Bulgaarse supporters.

   

  De incidenten zorgden voor een storm van verontwaardiging en leidden na veel vijven en zessen tot het ontslag van de Bulgaarse bondsvoorzitter en het vertrek van de bondscoach.

   

  Bulgarije had uiteraard ook een onderzoek van de Disciplinaire Commissie van de Europese voetbalbond UEFA aan zijn been, maar dat orgaan toont zich opvallend mild.

   

  Bulgarije riskeerde uitsluiting van de kwalificatiecampagne, maar moet slechts één wedstrijd achter gesloten deuren spelen. De volgende thuismatch van het Bulgaarse elftal is die tegen Tsjechië op 17 november.

   

  Er hangt de Bulgaarse bond ook een tweede wedstrijd zonder fans boven het hoofd, maar die straf is voorwaardelijk. Er werden ook boetes van 75.000 euro voor de racistische gezangen en 10.000 euro voor andere incidenten uitgeschreven.