Vrienden en familie nemen afscheid van "ijzersterke" Marieke Vervoort

  0 / 0

  Marieke Vervoort wordt vandaag begraven in Diest. De 40-jarige rolstoelatlete nam vorige week afscheid van het leven. Vrienden en familie hebben "Wielemie" vanochtend uitgewuifd in een pakkende plechtigheid.

  De uitvaart van Vervoort vond plaats in een feestzaal in Diest, zoals Marieke Vervoort het zelf wilde. Onder de 250 genodigden waren onder meer ex-judoka Gella Vandecaveye en ex-atlete Svetlana Bolshakova.

   

  "Ik heb Marieke leren kennen op een prijsuitreiking", zei Bolshakova. "We zijn meteen beginnen te babbelen, ze was haar enthousiaste zelve. Marieke was altijd spontaan, vrolijk en vriendelijk. Ondanks alles was ze altijd heel positief."

   

  Het respect voor Vervoort is groot bij de ex-hinkstapspringster. "Ik heb een paar keer samen met haar getraind. Haar karakter was sterker dan ijzer. Ze was een voorbeeld voor elke sporter, ik heb haar altijd bewonderd."

   

  Ook Mariekes goede vriend/televisiemaker Eric Goens was aanwezig. Goens maakte in "Het Huis" een aflevering met Vervoort en werd daarna een vriend.

   

  "Marieke typeren? Ze was een zotte doos", zei Goens. "Ondanks haar miserie is ze altijd blijven lachen. Ik hoop dat dat de pijn een beetje verzacht heeft. Ze was een ijzersterke vrouw."

   

  Vervoort had de plechtigheid helemaal zelf voorbereid. Zo had ze haar vrienden Eric Goens en Tom Waes gevraagd om iets te vertellen. Die laatste deed dat met een videoboodschap uit Hongkong en moest de lievelingsmop van Vervoort vertellen.

   

  Op het einde van de plechtigheid was er een staande ovatie en applaus. Dat applaus was er ook toen de kist uit de zaal gedragen werd.

   

  Op het rouwprentje staat een citaat van Vervoort, dat haar typeert: "Geef mij een welgemeende knuffel en ik ben de rijkste mens ter wereld".