Anderlecht geeft 16-jarige Zeno Debast een profcontract

    Zeno Debast met zijn truitje.

    Anderlecht heeft opnieuw een jong talent aan de club gebonden. Paars-wit gaf de 16-jarige Zeno Debast zijn eerste profcontract. Debast voetbalt al sinds zijn 7e bij Anderlecht en werd er opgeleid tot centrale verdediger/middenvelder.

    Debast is nog maar net zestien geworden en kreeg voor zijn verjaardag bij paars-wit een contract voor drie seizoenen. "Als Zeno zich op deze manier blijft doorzetten, dan is hij een wissel op de toekomst", legt sportief directeur Michael Verschueren uit.

     

    "Er komen nu enkele cruciale jaren aan en net daarom is het goed dat eigen opgeleide jonge spelers voor Anderlecht blijven kiezen. Het is de club van zijn hart, hij voelt zich goed omringd en weet dat hij hier mogelijkheden zal krijgen."