Youri over Youri: "Tielemans kan in de toekomst naar echte topclub"

  Tielemans zit dit seizoen aan 4 goals en 3 assists.

  Youri Mulder kwam voor zijn bezoek aan Extra Time ook even enkele vragen van onze surfers beantwoorden. De analist had het onder andere over de Nederlandse clubs, de BeNeLiga, en Club Brugge-Standard.

  Kan Tielemans de top van de wereld bereiken? (Damon De Dijn)

  "Dat kan wel, ja. Ik denk dat hij nu op een geweldige plek zit bij Leicester. Hij heeft een goeie trainer en goeie ploegmaats die hem echt beter maken."

   

  "Kijk bijvoorbeeld naar Sterling. Dat was ook niet echt een topspeler, maar bij Manchester City is hij dat wel geworden. En ik denk dat Tielemans als middenvelder uiteindelijk wel bij een van die topclubs kan raken."

  Meeste gecreërde kansen voor Leicester in de Premier League

  Speler

  Gecreëerde kansen

  Youri Tielemans

  17

  James Maddison

  13

  Harvey Barnes

  12

  Ben Chilwell

  11

  Ricardo Pereira

  10

  Wie wordt de nieuwe trainer van Feyenoord? (Martijn Dennebos)

  "Dick Advocaat. Tot het einde van het seizoen. Hij zit thuis en dat is echt niets voor hem. Hij komt graag in studio's als analist, maar hij is absoluut een voetbaldier. Feyenoord heeft nu een sterke persoonlijkheid nodig met veel voetbalkennis. Hij gaat niet voor drie jaar tekenen, maar het is een prima tussenpaus."

  Waar staat het Nederlands elftal binnen 4 jaar? (Glenn Liesenborghs)

  "Op nummer 1. Dan moeten de Belgen hun plaats afgeven. Neen, maar die FIFA-ranking zegt niet veel. Het gaat om het winnen van toernooien. België moet het nu wel doen, het EK 2020, dat zou toch mooi zijn?"

   

  "Nederland is nu nog een ploeg in opbouw. We mogen niet verwachten dat Oranje het EK al zal winnen. We zijn behoorlijk chauvinistisch. Als we twee matchen winnen, denken we al dat we wereldkampioen zijn. Dat is overdreven."

  Herbekijk de Facebook Live met Youri Mulder