VAR-busje verdwijnt vanaf 2021-2022, videoref zal in Tubeke zitten

  De Pro League heeft beslist om over 2 seizoenen met een vanuit Tubeke opererende VAR te werken, zoals in veel omringende landen al wordt gedaan. Ook nieuw is dat de videoref dit seizoen nu ook in Play-off II wordt ingezet.

  Uit een tevredenheidsenquête afgenomen door de Pro League blijkt dat de profclubs best tevreden zijn over de prestaties van de scheidsrechters, maar dat de VAR niet aan de verwachtingen voldoet. "De VAR-teams moeten beter begeleid worden", zegt Pierre François, CEO van de Pro League.

   

  Binnen twee seizoenen zal de VAR opereren vanuit Tubeke, waar de Pro League naar het voorbeeld van de voetbalbond zijn hoofdzetel zal vestigen. Het VAR-busje wordt dus definitief in de garage gezet en vervangen door een centrale operatieruimte, zoals nu ook al gebeurt in onder meer Duitsland, Spanje en Nederland.

   

  De VAR zal dit seizoen trouwens in alle matchen in 1A gebruikt worden, óók in Play-off II. Vanaf het seizoen 2021-2022 krijgen ook de 1B-wedstrijden VAR-assistentie.