Man in vorm Iserbyt rijdt over 2 weken eerste EK bij de profs

  Eli Iserbyt staat voor zijn eerste EK bij de profs.

  Eli Iserbyt staat voor zijn eerste EK bij de profs.

  Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selecties bekendgemaakt voor het EK veldrijden in Silvelle (Italië), op zondag 10 november. 

  De Nederlander Mathieu van der Poel kan in Silvelle voor de derde opeenvolgende keer Europees kampioen worden. Deze 8 Belgische mannen gaan hem dat proberen beletten: Toon Aerts (Europees kampioen in 2016), Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Tim Merlier, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch.   

   

  Dat zijn op man in vorm Eli Iserbyt na dezelfde namen als vorig jaar. Iserbyt reed in 2018 nog het EK voor beloften en zal nu voor het eerst bij de profs meedingen naar de Europese titel. Wout van Aert ontbreekt om de gekende reden in de selectie. Hij herstelt nog van zijn blessure.

   

  Bij de vrouwen gaan wereldkampioene Sanne Cant, Alicia Franck, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot mee naar Silvelle.