"Niet Vandenhaute maar Limburgse ondernemers redden Roda JC"

  Enkele Limburgse ondernemers hebben zich gegroepeerd om Roda JC over te nemen en op korte termijn (lees: vandaag nog) de tekorten aan te vullen. Ook Wouter Vandenhaute toonde interesse, maar hij viel af omdat hij het niet zag zitten om meteen de bankgarantie voor te leggen, zo schrijft de Nederlands-Limburgse zender L1.

  Roda JC kreeg van de Nederlandse voetbalbond tot vanavond om enkele tekorten aan te vullen om geen sancties (puntenaftrek, boetes of het intrekken van de licentie) op te lopen. In allerijl zocht de huidige hoofdaandeelhouder Frits Schrouff naar een overnemer.

   

  Wouter Vandenhaute, die eerder al een vergeefse poging deed om Anderlecht te kopen, toonde interesse, maar er werd geen akkoord bereikt voor het einde van de dag, zo weet L1.

   

  Enkele Limburgse ondernemers hebben zich nu wél geëngageerd om 80 procent van de aandelen van Schrouff over te nemen én voor de bankgarantie te zorgen. Als dat niet lukt, zal Schrouff zelf garant staan voor het tekort.

   

  Roda JC raakte de voorbije jaren in financiële problemen door onder meer een degradatie naar de Eerste Divisie. De Mexicaan Garcia de la Vega hield de club maandenlang aan het lijntje, maar kwam uiteindelijk nooit met geld over de brug. Onlangs nog werd hij door Roda-fans uit het stadion verjaagd.