VIDEO: Woedende Ribéry duwt lijnrechter: 3 matchen schorsing

  Franck Ribéry was woedend na de match.

  Franck Ribéry was woedend na de match.

  Er hangt Franck Ribéry (36) een zware schorsing boven het hoofd. Met zijn ploeg Fiorentina ging hij afgelopen zondag in de slotminuten onderuit tegen Lazio Roma, de ploeg van Jordan Lukaku. Na het laatste fluitsignaal verloor Ribéry zijn kalmte. Hij was het niet eens met een scheidsrechterlijke beslissing en gaf tot 2 keer toe de lijnrechter een stevige duw.

  Lazio ging op bezoek bij Fiorentina in de slotminuten nog met de overwinning (1-2, red.) aan de haal. Jordan Lukaku maakte, na blessureleed, zijn rentree bij Lazio en leverde de assist voor het beslissende doelpunt. 

   

  Maar dat was niet naar de zin van Franck Ribéry, die deze zomer van Bayern München overkwam naar Fiorentina. Hij was niet te spreken over een niet gefloten fout van Lukaku voorafgaand aan de goal. Het potje kookte na de wedstrijd helemaal over bij de Fransman. 

   

  Misnoegd ging hij verhaal halen bij de lijnrechter en gaf hij de man tot 2 keer toe een duw. De staf van Fiorentina moest Ribéry kalmeren.  De Fransman kreeg ook nog een rode kaart voor zijn actie.

   

  Een incident dat niet zonder gevolgen blijft. Ribéry krijgt een schorsing van 3 matchen en daarbovenop nog eens een boete van 20.000 euro. Ribéry mist hierdoor Sassuolo, Parma en Cagliari.

  De excuses van Franck Ribery op Twitter

  "Ik heb spijt van wat er gisterenavond gebeurd is en wil me verontschuldigen bij mijn ploegmaats, de fans en de trainer en bied uiteraard ook de lijnrechter mijn excuses aan", twitterde Ribery. "Ik was heel nerveus en teleurgesteld na de wedstrijd. Ik hoop dat daar begrip voor is." 

  Beelden van de duw:

  De assist van Jordan Lukaku: