Van Handenhoven: "Kompany leidde het project, daar was geen twijfel over"

  Gunther Van Handenhoven

  Gunther Van Handenhoven werd 2 maanden geleden weggestuurd als teammanager bij Anderlecht.

  In Extra Time kwam voormalig teammanager Gunther Van Handenhoven terug op zijn ontslag bij Anderlecht en zijn tijd onder Vincent Kompany. "Hij trainde mee als speler, maar legde de training ook stil om aanwijzingen te geven."

  Anderlecht werd enkele weken geleden op de vingers getikt omdat Vincent Kompany zich zonder geldig diploma als trainer profileerde bij paars-wit. Gunther Van Handenhoven licht als bevoorrecht getuige een klein tipje van de sluier over hoe het er aan toe ging onder Kompany.

   

  "De club heeft vanaf het begin heel duidelijk gesteld dat Kompany speler-manager zou worden. Een manager naar Engels model dan. Als speler was hij sowieso aanwezig op de training, maar hij gaf die ook voor een deel zelf. Dan legde hij het spel stil en gaf hij aanwijzingen. Dat mocht ook in zijn rol."

   

  Maar stelde hij ook zelf de ploeg op? "Je mag er toch vanuit gaan dat hij dat deed", is Youri Mulder stellig. "Dat hebben ze ook in het begin van het seizoen zo verklaard. Maar echt zeker weet ik dat niet. Als er over de opstelling gepraat werd, ging de deur van het bureau dicht voor mij."

   

  "Nam hij alle beslissingen zelf? Nee, want hij had een staf rondom hem. Maar het was altijd duidelijk dat Kompany het project leidde. Daar bestond geen twijfel over."

  "Denk niet dat ik weg moest omdat ik van het oude regime was"

  Hoe blikt Van Handenhoven terug op zijn eigen periode bij Anderlecht, eerst onder het bewind van Vanden Stock en Van Holsbeeck en daarna - veel korter - onder Coucke en Kompany? "Natuurlijk ben ik ontgoocheld dat ze mij hebben ontslagen. Maar ik had het ook een beetje verwacht. Ik heb er zo lang rondgelopen, op een bepaald moment voel je dat ze je niet meer nodig hebben."

   

  "Kompany en Verschueren hebben het mij in een open en eerlijk gesprek meegedeeld. Ze hebben niet gezegd dat ik weg moest, omdat ik nog van het vorige regime ben. Er is natuurlijk veel veranderd de voorbije maanden. Maar ik denk niet dat dat het doorslaggevende argument was. Anders zou dat spijtig zijn."