Crisis bij Nederlandse topclubs PSV en Feyenoord

  Van Bommel

  Mark van Bommel is zwak aan de competitie begonnen met PSV.

  Terwijl Ajax rustig op plaats 1 prijkt in de Nederlandse Eredivisie, vergaat het PSV Eindhoven en Feyenoord minder goed. Er hangt een crisissfeer over beide teams, bij de ene al wat feller dan de andere.

  PSV ziet Ajax verder uitlopen

  PSV kon vorig seizoen zijn voet bijna tot het einde naast die van Ajax zetten, maar 2 verliespartijen op een rij hebben er nu zelfs voor gezorgd dat de Eindhovenaren hun tweede plaats in de stand kwijt zijn. Twee speeldagen terug verloor PSV met 3-0 bij Utrecht, het voorbije weekend ging het thuis met de billen bloot tegen AZ (0-4). Midweeks bleef het ook al in Eindhoven op een 0-0 steken tegen LASK Linz in de Europa League.

   

  PSV-coach Mark van Bommel zei na afloop van de partij tegen AZ dat er nog geen sprake is van een crisis in Eindhoven. "Natuurlijk maak je je zorgen als je 3 keer niet wint. Dit zijn geen leuke tijden voor PSV." De Eindhovenaren hebben nu 23 punten, 6 minder dan concurrent Ajax. AZ en Vitesse hebben intussen PSV al bijgebeend. Vanwege een beter doelpuntensaldo heeft AZ voorlopig plek 2 van PSV ingenomen.

  De 0-4 tegen AZ was het eerste thuisverlies van PSV onder Van Bommel.

  Totale wanorde bij Feyenoord

  Heeft Van Bommel nog krediet bij PSV, dan is dat van Jaap Stam bij Feyenoord opgebruikt. De wolken die boven de traditieclub uit Rotterdam hangen, zijn gitzwart. Feyenoord kreeg dit weekend een 4-0 bolwassing van eeuwige rivaal Ajax. De Rotterdammers staan hierdoor pas op een 12e plaats in de stand. Fans van Feyenoord lieten hun ongenoegen blijken na het pijnlijke verlies tegen Ajax.

   

  Feyenoord verloor kansloos en terecht bij Ajax. Spelers keken elkaar vragend en verward aan. De wanorde en machteloosheid was schrijnend om te zien. "Het was heel slecht", zei Feyenoord-aanvoerder Eric Botteghin nadien. "Ik sta de pers te woord omdat ik professional ben, maar ik weet ook niet wat ik moet zeggen."

   

  Jaap Stam, die sinds deze zomer de fakkel overnam van Giovanni van Bronckhorst, heeft alvast zijn conclusies getrokken. Maar zal het met zijn opvolger wel beter gaan?