Charleroi krijgt 25.000 euro boete, nog geen beslissing over STVV-Genk

  Vuurwerk

  De supporters van Charleroi gooiden vuurwerk op het veld.

  De Pro League legt Charleroi een boete van 25.000 euro op voor de 10 minuten onderbreking in de match tegen Standard. Het bedrag moet gestort worden op de rekening van de sociale projecten van de Pro League.

  Het interne reglement van de Pro League schrijft 25.000 euro vergoeding voor als een match tijdelijk wordt stilgelegd. Dat gebeurde in het Waalse duel tussen Standard en Charleroi toen vuurpijlen van de bezoekers in de slotminuten de partij een tiental minuten stillegden.

   

  Die 25.000 euro is volledig voor rekening van Charleroi, dat voor de incidenten ook al door de KBVB een boete van 4.000 euro kreeg.

   

  Een beslissing over STVV en KRC Genk werd uitgesteld. De Pro League startte de interne procedure tegen beide clubs op naar aanleiding van de gestaakte Limburgse derby van 28 september. Voor een definitieve stillegging schrijft het reglement van de profliga een bijdrage van 50.000 euro voor.

   

  De Pro League wil een beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep afwachten alvorens standpunt in te nemen. Die disciplinaire procedure binnen de schoot van de KBVB wordt op 7 november voortgezet.