"Wouter Vandenhaute heeft interesse om Roda JC over te nemen"

  Wouter Vandenhaute is de baas van Flanders Classics.

  Volgens De Tijd is Wouter Vandenhaute in beeld om het noodlijdende Roda JC over te nemen. De gesprekken tussen de ondernemer en de club hebben nog niet tot een concrete deal geleid en ook een gevraagde overnameprijs is niet bekend.

  Wouter Vandenhaute kennen we vooral uit de wielerwereld. Maar met zijn bedrijf Let’s Play is hij ook actief als voetbalmakelaar, van onder meer Youri Tielemans.

  Volgens De Tijd is Vandenhaute nu in gesprek met Roda JC. De gesprekken gaan over de 80 procent aandelen van zakenman Frits Schrouff. De club zit al een paar jaar in zwaar financieel weer en was op zoek naar een nieuwe externe investeerder die hem van de financiële ondergang kan redden.

   

  Daarbij zijn de nodige horden te nemen. De club moet ten laatste morgen een bankgarantie van bijna 1 miljoen euro kunnen voorleggen aan de Nederlandse voetbalbond, zoniet wordt de club in competitie drie punten afgetrokken. Roda kreeg eerder dit seizoen al zo'n straf vanwege de financiële chaos. De volgende stap is het intrekken van de licentie, waardoor de club niet meer zou mogen aantreden in het Nederlandse profvoetbal.


  Met de komst van Vandenhaute zou de dreiging van faillissement afgewend zijn. Vandenhaute houdt wel nog een slag om de arm. Definitief groen licht volgt pas na een boekenonderzoek. Dat kan een dealbreker zijn, vanwege de financiële chaos waarin de club verkeert.

  Bod op Anderlecht in 2017

  Eind 2017 deed Vandenhaute al een bod op RSC Anderlecht. Marc Coucke stak hem toen de loef af.

   

  De gewezen sportjournalist slaagde er in 2009 wel in de Vlaamse wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad over te nemen. Later bracht hij in zijn  Flanders Classics ook nog Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl onder.