Hoe heeft uw favoriete club dit weekend gepresteerd in de lagere afdelingen?

  Lennart Mertens (hier in de beker tegen Eupen) scoorde de 1-0 voor Deinze.

  Lennart Mertens (hier in de beker tegen Eupen) scoorde de 1-0 voor Deinze.

  Heeft uw lievelingsclub dit weekend gewonnen, gelijkgespeeld, verloren? Op sporza.be kunt u elke week alle uitslagen van eerste amateur tot en met eerste provinciale op de voet volgen.

  Alle cijfers en klassementen

  Goeie punten voor Deinze en Lierse Kempenzonen

  Deinze won zaterdagavond met het kleinste verschil van Tubeke.  Na 21 minuten scoorde Lennart Mertens het enige doelpunt in de wedstrijd.

   

  Na 9 speeldagen telt Deinze 24 punbten. Dat zijn er 5 meer dan eerste achtervolger Seraing. Drie clubs delen de 3e positie: Rupel Boom, Olympic Charleroi-Farciennes en Thes Sport.

   

  Lierse Kempenzonen heeft de rode lantaarn doorgegeven aan Winkel Sport. Het deed - uitgerekend tegen Winkel - wat het moest doen: winnen, en wel met 2-0. 

  De goals van Lierse Kempenzonen:

  Sfeer na de wedstrijd:

  Ook volop strijd in 2e amateur

  In 2e amateur A delen Knokke en KRC Gent de leiding. Knokke, het team van ex-eersteklassespelers Tom De Sutter en Koen Persoons, kwam niet verder dan 0-0 in Gullegem. KRC Gent profiteerde ervan door met 1-2 te winnen bij Mandel United.

   

  In 2e amateur B staan Tienen en Bocholt op kop. Bocholt speelde 1-1 gelijk bij Sporting Hasselt terwijl Tienen de boot inging bij Pepingen-Halle (2-0) en zo de koppositie moet delen.

   

  Opvallend is de 14e plaats van Berchem. Geel-zwart verloor de Antwerpse derby op het veld van Cappellen en lijkt na de degradatie vorig seizoen uit 1e amateur een zwaar seizoen tegemoet te gaan.

  Vreugde bij KRC Gent: