Psycholoog Brouwers: "Mentale tekortkoming Panthers neem ik op mij"

  De ontgoocheling bij de Red Panthers was groot na de uitschakeling.

  De ontgoocheling bij de Red Panthers was groot na de uitschakeling.

  De Red Panthers zullen tijd nodig hebben om hun gemiste olympische kwalificatie een plaats te geven. "Op het einde van de match liep het helemaal fout, omdat de hockeyvrouwen zich lieten innemen door de strafbal en owngoal", zegt psycholoog Jef Brouwers.

  Tegen China gaven de Red Panthers hun olympisch ticket uit handen na een slechte match en shoot-outs. 

   

  "We kunnen niet omgaan met belangrijke momenten", klonk het na afloop binnen de spelersgroep. Psycholoog Jef Brouwers begeleidt de Red Panthers en slaat mea culpa.

   

  "Ik vind het heel erg dat de Red Panthers hun droom niet hebben verwezenlijkt", vertelt Brouwers. "Ik denk dat wij op mentaal vlak een heel grote stap gezet hebben. Maar op het einde van de match is het zaterdag fout gelopen omdat de Panthers zich lieten innemen door de strafbal en owngoal uiteraard."

   

  “Je mag dit een volledig mentale tekortkoming noemen bij de Panthers. Ze zijn gegroeid op mentaal vlak, maar niet voldoende. En dat neem ik graag op mij."

  Brouwers: "Heb alles gedaan wat ik kon"

  “Ik ben net voor het EK aan boord gegaan bij deze ploeg", zegt Brouwers. "Ik heb een drukke agenda, maar zodra ik vrij was heb ik alles gedaan voor de Panthers wat ik kon. Maar dat bleek uiteindelijk onvoldoende."

   

  "Ik hoop en wens dat we nu samenzitten met de leiding van de Belgische vrouwenploeg om te praten over de psychologische begeleiding van de Red Panthers."