Clippers laten al van hun pluimen, Young weer trefzeker voor Hawks

  Clippers en Suns

  De Phoenix Suns zijn niet langer het lachertje van de NBA.

  Met klinkende zeges tegen de Lakers en de Warriors begonnen de Clippers met een knal aan de NBA-competitie. Maar tegen de Phoenix Suns zongen ze al een toontje lager. De Atlanta Hawks blijven wel vlekkeloos, met dank aan een opnieuw formidabele Trae Young.

  De Clippers slaagden er in de zomer in Paul George en vooral Kawhi Leonard naar Los Angeles te lokken. Prompt werden ze tot topfavoriet voor de titel gebombardeerd, iets wat ze zelf in hun eerste duels tegen de Lakers en de Warriors nog eens extra in de verf zetten.

   

  Maar tegen de Phoenix Suns - vorig seizoen de allerslechtste ploeg in het Westen - hadden ze al veel minder noten op hun zang. In een gelijkopgaande wedstrijd maakten de Suns het verschil in het 3e quarter, onder meer dankzij Devin Booker (30 punten).

  De beste acties van zaterdag

  Young blijft in vorm, Antetokounmpo nog niet

  De meest opvallende speler van de eerste speelweek in de NBA is zonder twijfel de 21-jarige Trae Young. De nummer 5 van de draft van 2018 was in de openingsmatch tegen Detroit al goed voor 38 punten en deed tegen Orlando Magic nog eentje beter: 39 punten.

   

  Of de Hawks - vorig jaar een meeloper in de NBA - dit jaar ook zullen meedoen om de play-offtickets zal dinsdag misschien duidelijker worden, wanneer ze met Philadelphia een eerste echte test krijgen.

   

  De 76ers behouden hun ongeslagen status dankzij een 117-111-zege tegen de Pistons van Derrick Rose. Ook de Miami Heat zijn verrassend genoeg na 2 duels nog vlekkeloos. Ze gingen winnen op het veld van de Milwaukee Bucks van MVP Antetokounmpo. De Bucks gaven een voorsprong van 21 punten uit handen.

  De match van Trae Young

  De uitslagen van zaterdagnacht

  • Milwaukee Bucks - Miami Heat 126-131
  • Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 111-117
  • Atlanta Hawks - Orlando Magic 103-99
  • NY Knicks - Boston Celtics 95-118
  • Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 110-99
  • Chicago Bulls - Toronto Raptors 84-108
  • Houston Rockets - New Orleans Pelicans 126-123
  • San Antonio Spurs - Washington Wizards 124-122
  • Utah Jazz - Sacramento Kings 113-81
  • Phoenix Suns - LA Clippers 130-122