Ga naar de inhoud
Eindstand Superprestige mannen 2019-2020
1. Laurens Sweeck 84 punten
2. Eli Iserbyt 81
3. Lars van der Haar (Ned) 76
4. Toon Aerts 74
5. Quinten Hermans 72
6. Tom Pidcock (GBr)
63
. Corné van Kessel (Ned)
63
8. Michael Vanthourenhout 40
8. Tim Merlier 35
9. Jens Adams 33

Kalender Superprestige

datum cross winnaar winnares
11/10/20 Gieten (Ned)    
24/10/20 Ruddervoorde    
11/11/20 Niel    
21/11/20 Merksplas    
05/12/20 Boom    
19/12/20 Gavere    
26/12/20 Zolder    
06/02/21 Middelkerke    

De Clercq: "Iserbyt zal lang kunnen aanklampen bij Van der Poel"

 ma 28 oktober 2019 09:25
Eli Iserbyt domineert momenteel het veldritseizoen.
Eli Iserbyt domineert momenteel het veldritseizoen.

Met een sprankelende zege in Gavere bewees Eli Iserbyt dat er momenteel niemand opgewassen is tegen hem. Maar volgend weekend duikt Mathieu van der Poel het veld in. "Er zal meer spanning zijn dan vorige winter", denkt Mario De Clercq, ploegleider van Iserbyt.

"Van der Poel zal meer weerwerk krijgen dan vorig seizoen"

Eli Iserbyt zette in Gavere zijn zegeteller op 6 dit seizoen. En dat was andermaal na een onemanshow. Maar in Ruddervoorde moet Iserbyt volgend weekend voor het eerst de handschoen opnemen tegen Mathieu van der Poel. 

 

"Zonder Van der Poel wisten we dat Iserbyt het in deze periode moest doen", zegt Mario De Clercq, ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal. "Maar dat Eli zo indrukwekkend zou rijden en bijna alle wedstrijden zou winnen, hadden wij ook niet gedacht. We hadden daarentegen een sterkere Toon Aerts verwacht."

 

"Volgende week komt Van der Poel erbij. Maar met de conditie die Eli nu heeft, zal hij lang kunnen aanklampen bij Mathieu", denkt De Clercq.

 

"De crossen zullen wel helemaal anders verlopen met Van der Poel erbij. Tactisch zullen we het anders moeten aanpakken."

 

"Als Van der Poel zo sterk is als vorig seizoen, zal er weinig aan te doen zijn. Ik denk wel dat hij meer weerwerk zal krijgen. De cross zal volgens mij iets spannender zijn dan de vorige winter."

Kan Iserbyt ook winnen met Van der Poel aan de start?

"Als GP Mario De Clercq op zaterdag valt, stoppen we ermee"

Wat is de mening van Mario De Clercq over de nieuwe Wereldbeker-kalender voor volgend seizoen? "Ik vind het goed", zegt De Clercq. "Als alles hetzelfde blijft, ga je achteruit. Dat is overal zo."

 

"Toen Wouter Vandenhaute de Ronde van Vlaanderen naar Antwerpen haalde, heeft hij ook veel kritiek gekregen. Maar nu is alles heel goed. En dat zal met het veldrijden ook zo zijn.”

 

Wil De Clercq zijn Grote Prijs in Ronse in de Wereldbeker? “Dat zeg ik niet. Maar als mijn cross op een zaterdag valt in plaats van een zondag, dan stoppen we met de veldrit in Ronse.”